15-12-03

Tag me

RFID-chips, ook wel Radio Frequency Identification tags genoemd, lijken goed op weg om het leven van de consument over de komende paar jaar grondig te veranderen.  In de eerste plaats moeten ze de streepjescode gaan vervangen.  Hun grote voordeel is dat ze enorm klein zijn, en toch via radiosignalen rechtstreeks en draadloos met een computer kunnen communiceren.  Op dit moment is de chip eigenlijk nog te duur om massaal gebruikt te worden, maar niemand twijfelt er nog aan dat dit gewoon een kwestie van tijd is.   Microsoft is volop bezig om technische en commerciële standaarden te ontwikkelen.   Sun heeft het plan opgevat om in Schotland een groot testcentrum te openen.  Wal-Mart, een invloedrijke Amerikaanse keten van grootwarenhuizen, wil dat de top 100 van hun leveranciers tegen 2005 het gebruik van de chip ingevoerd heeft.  Studies wijzen uit dat binnen dit en vier jaar de chip gemeengoed moet kunnen zijn.  De potentiële toepassingsmogelijkheden van dit stukje technologie worden intussen steeds uitgebreider, en het zou wel eens een huzarenstukje kunnen worden om een gulden middenweg te vinden tussen allerlei vormen van gebruik en misbruik.

Waarover gaat het ?  Simpel gezegd zou elk product dus een intelligente chip meekrijgen. Deze bevat allerlei informatie die met behulp van radiosignalen van op (grote) afstand gelezen kan worden.  Hoe moet je je dat voorstellen ?  Je verstuurt bijvoorbeeld een pakje met een koerierdienst.  Met behulp van de chip zou je vervolgens op elk moment kunnen nagaan waar dat pakje zich precies bevindt.

Op dezelfde manier kunnen bedrijven, zodra een product van de band rolt, nagaan welk parcours het volgt, naar welke magazijnen het verscheept wordt, hoe lang het onderweg is, en zo bekijken hoe dit proces geoptimaliseerd kan worden.  Een stapje verder in de ketting zou ook nagegaan kunnen worden hoe goed een product verkoopt in welke (soorten van) winkels, hoe lang het op de rekken blijft staan, de gemiddelde hoeveelheden die een klant per bezoek meeneemt, noem maar op.  Gestolen winkelwaar en bijbehorende dieven zouden er ook mee getraceerd kunnen worden, al wordt beweerd dat de chip makkelijk met aluminiumfolie om de tuin geleid kan worden.  Als er iets misgelopen is met bepaalde batches van waren kan je die ook makkelijker identificeren en terugroepen.

U raadt het al, wanneer het woord klant opduikt wordt het allemaal wel erg delicaat.  Want de chip kan eens de kassa gepasseerd ook helpen om een profiel van de klant te gaan opstellen.  De chip kan immers net zo goed verraden naar welke woning het product meegenomen wordt, informatie die dan weer gelinkt kan worden aan wat deze klant nog allemaal in huis haalt.  Hiermee kan in principe een gedetailleerd consumentenprofiel opgesteld worden dat zijn gelijke niet kent.

Bewakers van de persoonlijke levenssfeer staan natuurlijk op hun achterste poten.   Privacy-experts beweren dat de technische mogelijkheden van de chip bewust als beperkter voorgesteld worden dan ze eigenlijk zijn.  Bedrijven als Wal-Mart, of Gilette om maar een paar voorbeelden te noemen, zouden bewust vaag blijven over de experimenten die ze tot nu toe al her en der op totaal onwetende klanten uitgevoerd hebben.   De verdedigers van de privacy hebben onder andere bezwaren geuit tegen chips in kledij, omdat je daarmee in principe iemand echt zou kunnen gaan achtervolgen.  Tijdens de recente conferentie in Zwitserland over Internet en Technologie droegen alle ministers en presidenten volgens de Washington Times zonder het te beseffen een badge voorzien van RFID-technologie, waarmee in principe hun handel en wandel in real time kon nagegaan worden.  

Intussen gaan allerlei sussende geluiden op, ondermeer dat het mogelijk zal zijn om de chip uit te schakelen op het moment dat hij de kassa passeert.  Maar is daarmee de kous wel af ?  Want een heleboel geinige toepassingen, die het massale gebruik van deze RFID-chips in de zeer nabije toekomst moeten verantwoorden, vereisen net dat de chip actief blijft op het moment dat hij bij de gebruiker terechtkomt.  Tijdens de voorstelling van het nieuwe Huis van de Toekomst werd gepronkt met wasmachines die op basis van dezelfde chip dienst weigeren als er een rode sok tussen de witte was zit.  Er werd bijvoorbeeld ook een koelkast getoond die suggesties kan doen voor gerechten op basis van haar effectieve inhoud.  En zo zou je nog wel een tijdje door kunnen gaan.  De chip uitschakelen aan de kassa zal dus ook niet zomaar gebeuren.

Technisch gezien valt natuurlijk aan al deze bezwaren een mouw te passen, maar hoe bepaal je de regels, en wie zal ze vastleggen ?  Voorlopig heeft in elk geval nog niemand moeite gedaan om een scanner te ontwikkelen die de chip meteen ook echt uitschakelt.  Vandaag bieden websites gratis diensten aan in ruil voor je e-mailadres.  Wie weet komt er morgen wel een winkel met goedkopere producten, in ruil voor je privacy.  Is dat dan zoveel erger dan, om maar iets te zeggen, een klantenkaart die je bij elke aankoop afgeeft ?  

Alles welbeschouwd zou de chip dus ook alle functies kunnen gaan vervullen waarvoor je vandaag nog een pasje nodig hebt, van toegangspasje, over klantenkaarten, tot kredietkaarten en bankkaarten.  Bedrijven als McDonalds en ExxonMobil maken er al op beperkte schaal gebruik van voor hun klantenkaarten.  Mastercard is volop bezig met de ontwikkeling van een PayPass. Dit zou kassa’s, en het oponthoud dat ermee gepaard gaat, op termijn helemaal overbodig kunnen maken.  Ook naar veiligheidsmaatregelen toe heeft RFID allerlei toepassingsmogelijkheden.  Je kan de kinderen in een pretpark een bandje omgespen dat enerzijds voorkomt dat ze verloren lopen, maar ook factureert voor elke attractie die ze bezoeken of voor de tijd dat ze in het zwembad blijven rondhangen.

En eens we daar beland zijn in de redenering kan het zelfs nog veel extremer.  Een specifieke toepassing van RFID is de VeriChip, die ingeplant kan worden onder de menselijke huid.  In plaats van allerlei pasjes kan je dan gewoon personen scannen.  Wilt u graag op elk moment van de dag weten waar uw kind of een hulpbehoevende bejaarde zich bevindt ?  Het kan.  Met science fiction heeft dit weinig te maken.  Je kan op dit moment al inschrijven om bij de eerste 100,000 geregistreerden te horen, inclusief 50USD korting wanneer het effectief zover is.

RFID (Aim)
RFID Privacy
RFID Journal

01:17 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

14-12-03

Saddam leeft

Ze hebben 'em, the ace of spades, maar hij leeft nog.  BBC toonde vanmiddag live straatbeelden van wat ze een 'vierende menigte' noemden.  Uit de vertaling van deze beelden, net te zien op de Nederlandse zenders, bleek dat deze meute nu net blij was dat hun 'held' niet dood was.  Gevangenschap én een rechtszaak ter plaatse in Irak, is dat een mediashow die onder controle gehouden zal kunnen worden?

20:26 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-12-03

Jingle Bells, Batman Smells

De eindejaarsweken schijnen een periode van terugblikken te zijn.  Toch is al wat ik doe op dit moment vooruitkijken: hoe ik in 's hemelsnaam die kaartjes op tijd geschreven en gepost krijg, het eten besteld, de cadeautjes gekocht (en vooral welke).  Uitkijken ook, naar de rust, als het eindelijk allemaal weer achter de rug is, zwaar achteroverleunend met een glas bruisende aspirine, de bovenste broeksknoop voor onbeperkte tijd op non-actief gesteld.   Misschien heb ik dan pas tijd voor eindejaarslijstjes ? (via Fimoculous)
Hoe dan ook, vandaag is het tijd voor wat zo langzamerhand een jarenlange traditie geworden is:  ik begin de Kerstperiode naar egoïstische gewoonte met een dag van pure zelfverwennerij.  Vandaag koop ik alles waar ik al maanden naar verlang: boeken, cd's, vervolledig het plaatje zelf maar.   Pas dan zal ik met een gerust geweten plaats maken in m'n hart voor de mensen die het dit jaar weer verdiend hebben.  Is dat erg ?  Ik weet het niet, maar ik geniet ervan.

14:12 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

11-12-03

Kiften is gezond

Een vogel met tanden is geen vogel. En zelfs zonder tanden is de bassist van De Kift een wondermooi mensch. Poepoe, wat ben ik moe.
Intussen wordt de tweede editie van DAS Verwanten alweer afgesloten, en dat is niet om mee te lachen. Wie net als ik een wel zeer stresserende week achter de rug heeft, mag mee stoom komen afblazen tijdens de afsluitende Gratis Lachmeditatie, een workshop met dokter Sutuorius in zaal Vooruit, vrijdag 12 december 2003.

22:17 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

1278859202

21:55 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10 Gevaren

In tegenstelling tot waar ik gisteren van uitging blijken er wel degelijk allerlei risico's verbonden aan bloggen:

1. Je zou wel eens kunnen beginnen geloven dat iedereen oprecht geïnteresseerd is in jouw mening.

2. Terwijl iets belangrijks gebeurt zit je eigenlijk alleen nog te denken hoe je dat het beste kan verwoorden in je volgende berichtje.

3. Je raakt afhankelijk van de mening van anderen, wat je ook beweert. Je haat cijfers, maar laat statistieken dagelijks je gevoel voor eigenwaarde bepalen. Als je eindelijk van een stalker af bent, pink je even een traan weg omdat je bezoekersaantal erdoor zakt. Wanneer de cijfers kelderen, verwerk je discreet zoektermen als "bloot", "naakt" en "porno met clowns" in je berichtjes.

4. Je doet meer moeite om op de hoogte te blijven: je gaat op zoek naar stof voor een nieuw berichtje in de actualiteit. Jammer genoeg heb je daarbij vooral interesse voor bizarre onderwerpen, waarmee je tijdens sociale contacten in het dagelijkse leven off-line niet kan komen aanzetten zonder meteen te verraden wat voor freak je wel niet bent.

5. Berichtjes posten wordt een noodzaak, zelfs als je niks te vertellen hebt. Gewoon voor het geval iemand er iets van zou zeggen.

6. Vrienden die zelf niet bloggen verdwijnen: je weet niet meer wat er in hun levens gebeurt, maar zij weten alles over jou, "want ze hebben het gelezen". Ze worden doodmoe van de vraag: "Wanneer begin jij nou eindelijk eens met je blog ?"

7. Je gedrag op het werk verandert: waarom nog met idiote collega's praten over allerlei onzinnige dingen als je die tijd kan gebruiken om snel je favoriete blogger op te zoeken, even weg te gniffelen, allerlei interessante weetjes op te doen en hoogstaande discussies te voeren met andere lezers ?

8. Een normaal gesprek met vrienden en kennissen is onmogelijk geworden: "Zeg, ik was gisteren op een concert en toen..." "Ja, stop maar, dat heb ik gelezen." Stilte. "Wist je al dat... ? Wat ? Blog zeker ?" "Yep."

9. Je begint het vanzelfsprekend te vinden dat vrienden meteen een slimme, leuke repliek klaar hebben wanneer je hen iets vertelt.

10. Iedereen die je de moeite waard vindt MOET bloggen. Nu. Meteen. Entertain me, ik heb intellectuele stimulatie nodig. Al was het maar onzin, ik verveel me. Echt, ik meen het. WAAR WACHT JE OP ?13:34 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

10-12-03

Gezellege Avond

VERSMACHT IN DE NACHT

Zaterdag 13 december 2003 - Opera Gent - 20 uur

Leonard Nolens, Peter Holvoet-Hanssen, Geert van Istendael, Dirk van Bastelaere, Stefan Hertmans, Michel Bartosik, Roger M.J. de Neef, Peter Verhelst, Roel Richelieu van Londersele, Astrid Lampe en Het Venijnig Gebroed.

Een organisatie van Het Poëziecentrum, voor meer info en de beruchte webcam-filmpjes met Gezelle en van Ostaijen kan je terecht bij Tine Moniek.

Wie dit masker opzet komt er misschien gratis in !

17:11 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Wild Wild West

Bloggen is over het algemeen nu niet bepaald de meest opwindende bezigheid. We voelen ons stoer als we Bush weer eens op een originele manier kunnen dissen, maar het enige waarvoor we echt bang hoeven te zijn is misschien wel dat die laptop tijdens een onbewaakt moment in de luie zetel van onze schoot dondert. Voor sommigen ligt dat toch wel een beetje anders. Zoals Kevin Sites, bijvoorbeeld, die in opdracht van NBC rapporteert vanuit Irak, en er daarnaast ook deze blog op nahoudt. Of Stuart Hughes, een BBC-correspondent, die ondermeer een aantal videoblogs gepubliceerd heeft over de problemen met landmijnen in Cambodja.

In good ol' USA maakt de NRA, National Rifle Association, zich op voor de verkiezingen. Om hun invloed te vergroten willen ze graag meer geld in hun kandidaten pompen, maar wettelijk gezien zitten ze al aan de limiet. Daarom zouden ze graag een nieuwszender opkopen, want nieuwsorganisaties zijn om de een of andere reden (???) niet gebonden aan een financiële limiet wat het steunen van politieke campagnes betreft. Jaja, het Wilde Westen bestaat nog steeds.

Zeker in Geuda Springs, een stadje in Kansas, waar een wet gestemd werd die elk gezinshoofd verplicht om in het kader van 'emergency managment' een wapen te bezitten. Toen de burgervader de pers te woord moest staan bleek deze duidelijk nog in de leer geweest te zijn bij de communicatieadviseur van Buffalo Dehaene:

"I'm not going to talk to you about it, simple as that. Just get back in your car and go home."

Volgens aanwezige tegenstanders was dit het argument dat tijdens de stemming aangevoerd werd:

"The only explanation that was given that night was to show the surrounding communities around us that we weren't afraid to own a firearm."

Logisch, toch ? Veroordeelde misdadigers en geloofsbezwaarden werden vrijgesteld van de verplichting. De stad heeft geen eigen politiedienst.

12:50 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-12-03

Du meine Güte!

"Antonio, ich habe die Frau meines Lebens gefunden!"

Nooit gedacht dat ik ooit zou wakker worden in een hotelkamer met Carry Goossens. Er zijn leukere dingen in het leven, dat kan ik je verzekeren.

"Was hat sie dir erzählt, du musst es mir sagen, Antonio."

Vertwijfeld vraag je je af of je wel goed wakker bent. Als hij dan ook nog eens begint te blaffen in het Duits, met een Italiaans accent dan nog wel, tja... Dan zweer je vloekend dat goedje van gisteravond nooit meer aan te raken.

"Na ja, ihr wolltet doch unbedingt Belgier in dieser Show haben. Eigene Schuld."

Wat blijkt, de Gaston & Leo sketches werden een paar jaar geleden geëxporteerd naar Duitsland, inclusief Herr Goossens, en verwerkt tot een heuse comedy show met de (intussen overleden) Dieter Krebs. Der Dicke und der Belgier was een programma van D&D, een productiehuis dat gerund wordt door een Belg, voor Sat 1, waar het dus blijkbaar nog regelmatig herhaald wordt.

23:32 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

7 second itch

Ook aan het vervellen, maar op zoek naar inspiratie voor een nieuwe huid? Wat dacht je van deze Well-Designed Weblogs ?

Award-sites, zoals die van Wizzbang, willen ook al eens helpen.

Ook de homepage van Stad Gent werd genomineerd, in een Braziliaanse competitie voor stadspagina's nog wel: My City, the first world city webdesign exhibition.

11:39 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

07-12-03

Ik zie hem al staan

Nederland is een land van normen en waarden, dat is algemeen bekend. Voor alles hebben ze regeltjes uitgevonden. Het zal dan ook niemand verwonderen dat er zoiets bestaat als een 'officiële' leidraad NEN 0512 (nl) voor de viering van het Sint-Niklaas feest. Van naald tot draad wordt voorgeschreven hoe hulpklazen en pieten zich behoren te gedragen om het originele exemplaar zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Zo behoeft Piet

"niet noodzakelijk van mannelijke kunne te zijn. Moet evenwel geslachtkenmerken verhullen om verwarring desoriëntatie en overbelasting bij kinderen te voorkomen. ... Viering van Sint-Nicolaas moet bij voorkeur in huiselijke kring plaatsvinden. Als tijdstip geldt de avond van 5 december om 18u, hierna aan te duiden als "Pakjesavond" of "Heerlijk Avondje". ... Het gebruik van pony's is niet toegelaten, daar dit afbreuk doet aan de waardigheid van Sint-Nicolaas. ... Sint-Nicolaas draagt een witte onderjurk van katoen of zijde, welke maximum 100mm boven de enkel eindigt. Sint draagt zwarte schoenen van een laag model tijdens publieke optredens. Daarbuiten mogen deze schoenen niet worden gedragen. Een bril met bescheiden karakter is toegelaten. Type "ziekenfonds" heeft de voorkeur, "Jacques d'Ancona" is niet toegelaten. ... Piet draagt bij voorkeur zwarte schoenen, sportschoenen mogen als het merk niet te prominent zichtbaar is, teneinde commercialisering van het sinterklaasfeest te voorkomen."

En zo gaat het nog wel een tijdje door, met stevige knipogen naar het 'in ongerede raken' van baard en mijter, wat te doen wanneer twee hulpsinten elkaar tegenkomen in het bijzijn van kinderen, enzovoort...Maar toen er plots een Europese richtlijn kwam die het Sinterklaasfeest wou verbieden wegens geïnstitutionaliseerd racisme, ging dat zelfs onze Nederlandse vrienden net iets te ver. Meteen rezen websites met voor- en tegenstanders als paddestoelen uit de grond. Voor wie eraan mocht twijfelen, zowel deze sites als de Europese richtlijn waren zo fake als maar kan, een uitgebreide on-line stunt met als enige bedoeling de pers om de tuin te leiden in het kader van een masterclass voor studenten over het gebruik van nieuwe media in public relations. Mijn Nikes staan alvast klaar, vol verse groenten van de Bioplanet.... Hopelijk maakt hij er iets lekker mee klaar, want ik heb geen zin om zelf te koken.

22:44 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

05-12-03

Samenraapsel

Naar Picasso's Guernica kan je uren blijven kijken, toch zal je nieuwe dingen blijven ontdekken. Sommige bedoeld door de maker, andere ingevuld door je eigen fantasie. Deze viewer helpt je om een paar dieper verborgen gedaantes te ontwarren.

Picasso overschilderde minder interessante doeken en studies natuurlijk wel eens. De onderliggende lagen van zijn "De Tragedie", bijvoorbeeld, kunnen blootgelegd worden aan de hand van een animatie.

The Melancholy Oyster Boy and Other Stories, een betoverend boekje, werd bijeengepend en getekend door filmer Tim Burton. Een aantal van deze personages kregen een eigen animatiefilmpje, maar die kan je bekijken via Steffest. Net als een voorproefje van Big Fish, het volgende project van de regisseur. Steffest heeft trouwens ook weer een nieuw zelfgemaakt grafisch wonderstukje op z'n blog staan.

Wat grafische wonderstukjes betreft kunnen de dagboeken van Tracy tellen. Dit is slechts een van de vele links die je kan terugvinden op Dublog, dat eindelijk terug is na een lange afwezigheid.

14:23 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

03-12-03

Koekje van eigen deeg

Zit je ook te wachten naast de telefoon tot er eindelijk eens iemand belt ? En dan nog het liefste zo'n sympathieke spring-in-'t-veld van een telemarketeer, die oprecht geïnteresseerd is in je leven, en zomaar, omdat jij het bent, allerlei geschenkjes in je schoot werpt ?
Nee ? Dan ken je waarschijnlijk het EGBG Tegenscript nog niet...

(p.s. Dit is misschien een tof idee, de maker van de site is dat blijkbaar niet. Zie de reactie van Vos)

11:38 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

01-12-03

Clandestina

M'n layout blijft wel een tijdje zoals ie nu is, dacht ik zo. Tenzij er klachten zijn, natuurlijk. Intussen wordt achter de schermen lustig verder gebouwd, maar daar zullen jullie waarschijnlijk weinig van merken tot een en ander af is. Eigenlijk vind ik dit voor het moment leuker dan bloggen. Voorlopig wordt de ene unread message na de andere met een licht gevoel van spijt weggeklikt.
Even tijd voor een pauze. Resoluut wordt het geurige kopje koffie of die kom dampend hete soep opzijgezet, om weg te dromen bij een zuiderse cocktail van foto's en een leuk muziekje, surfend van de ene stad naar de andere, ayayay... Het on-line city mag "Trips" is een creatie van het Spaanse Clandestina, Artistas en Conflicto, dat ondermeer ook een magazine over illustraties maakt, Colors.

13:08 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (200) |  Facebook |

29-11-03

On connait la chanson

Let niet te veel op de rommel, de verbouwingswerken zijn nog volop aan de gang. Toch wel zalig, dit. Nu de grootte van m'n lettertypes aangepast is heb ik amper nog code nodig om deze stukjes te schrijven. Dit gaat zeker de helft sneller... Tussen het puzzelwerk door botste ik dankzij Crossmind op Le Hall de la Chanson. Deze nu niet bepaald esthetisch geslaagde startpagina is eigenlijk vooral een vertrekpunt voor een resem schitterende Flash-sites, dus laat je niet afschrikken. Hun voornaamste project is het Panorama, een multimedia database over de geschiedenis van het Franse chanson en de populaire muziek. Met veel geluidsfragmenten, maar ook heel wat aangenaam gebrachte achtergrondinformatie. Daarnaast worden in opdracht ook meer specifieke thematische sites uitgewerkt (die vaak dan weer opgenomen worden in Panorama), bijvoorbeeld over 20 ans de chansons actuelles (dus het hele gamma pop, rock, folk, punk, blues, electro,...), Edith Piaf, Léo Ferré, Georges Brassens, maar ook Les Africains en Les Orientaux.

11:57 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

27-11-03

Werk in uitvoering

Als m'n lay-out er de komende dagen wat bizar uitziet, bij voorbaat excuus. Even geduld, gewoon, nu de nieuwe functies van de skynetblogs eindelijk gelanceerd zijn wil ik er ook optimaal gebruik van gaan maken... Een overbodige tip misschien: pruts niet aan de basiscode van je design zonder eerst een back-up te maken, via een copy-paste naar een tekst-bestandje of zo.

17:34 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Gratis Politiek

Wie herinnert zich niet het 'succesvolle' voorstel van Rik Daems om alle werklozen voortaan te verplichten hun steentje bij te dragen via vrijwilligerswerk ? Gister kreeg ik dit berichtje binnen via Sonja Bouteille van Prop-art. In Nederland willen ze nu blijkbaar een beroep gaan doen op het gemeenschapsgevoel van hun kunstenaars. Als ze subsidies krijgen, dan moeten ze daar ook iets voor doen is de redenering, dus waarom zich niet gratis inzetten voor amateurkunstenaars ? Omgekeerd geredeneerd vraag ik me af of bloggers geen recht zouden moeten hebben op een subsidie... Wij zetten ons toch ook gratis in voor de samenleving ? ;-)

'Kunstenaars moeten onbetaald werken met amateurs'

Zondag 23 november 2003 HILVERSUM (ANP)

Het CDA-Kamerlid Van Vroonhoven wil dat professionele musici, toneelspelers en beeldend kunstenaars zich onbetaald gaan inzetten voor de amateurkunst. Doen ze dat niet of onvoldoende, dan lopen zij de kans een deel van hun overheidssubsidie te verliezen. Van Vroonhoven gaat maandag een motie van die strekking indienen, zo kondigde zij zondag aan in het Radio 1 Journaal. De Tweede Kamer debatteert dan met staatssecretaris Van der Laan (Cultuur) over haar cultuurbegroting. Van Vroonhoven zei dat het haar gaat om kunstenaars en leden van orkesten en toneelgezelschappen die volledig door het rijk worden gesubsidieerd. Ze vindt dat van hen mag worden gevraagd "ook iets terug" te doen voor de samenleving, bijvoorbeeld door het geven van een masterclass voor amateurs. "Amateurkunst is geworteld in de samenleving en een belangrijke bron voor de cultuur", aldus het CDA-Kamerlid.

11:37 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

26-11-03

Eavesdropper

Eavesdropping, het is zo'n mooi Engels woord dat je bijna zou vergeten dat het eigenlijk niet netjes is. Wie zou er niet eens even een vlieg willen zijn? Vooruit dan, vandaag mag het: * Sommige Amerikaanse Presidenten hadden zo de gewoonte om hun telefoongesprekken op te nemen. Het voorbeeld van Nixon kent iedereen, maar ook van Kennedy en Johnson zijn heel wat tapes bewaard gebleven. The President Calling illustreert de persoonlijke stijl van deze presidenten aan de hand van een aantal fragmenten. * 100, 101, 112,... Wie een noodnummer belt doet dat in principe om een noodgeval aan te melden. Maar dat is nu eenmaal een begrip dat je erg ruim kan interpreteren. Stel je voor dat je je bril niet terug kan vinden, of dat er geen eten klaarstaat wanneer je thuiskomt: paniek! De politie van Avon & Summerset probeert aan de hand van dit soort echte voorbeelden duidelijk te maken waarvoor ze eigenlijk toch liever niet lastiggevallen worden. * Of je het nu wil of niet, op de metro vang je allerlei flarden van gesprekken op. Meestal valt er zonder de context weinig touw aan vast te knopen aan het geroddel, maar juist daardoor wordt het leuk.
Trouwens, nu we toch aan het roddelen zijn: Ik heb m'n oor ook even te luisteren gelegd aan de overkant. De Miss België-skin al gezien? Ik lig er niet van wakker, maar aan franstalige zijde kregen de bloggers er meteen 3 Missen bovenop: Miss Luik, Miss Henegouwen, en Miss Brussel. Wat scheelt er, zijn de Vlaamse meisjes niet mondig genoeg of zo? Of hebben ze gewoon niks te vertellen?

16:58 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

25-11-03

Veritas Odit Moras

Kijk, deze kaartjes bewaar ik de komende maanden tussen m'n favorieten om de nieuwsstroom beter te begrijpen. Met de Election Map (via Blogdex) kan niet alleen vergeleken worden welke staten in het verleden voor Republikeinen of Democraten gestemd hebben, je kan ook makkelijk meevolgen wat de verschillende lokale verkiezingsuitslagen betekenen voor de nationale resultaten. En deze overzichtskaart van het Midden-Oosten analyseert kort en bondig de standpunten van alle omringende landen ten opzichte van de Irak-crisis.
Een veelgehoorde verzuchting is dat iedereen elkaar maar zo'n beetje naschrijft. Maar die kettingen moeten toch ergens beginnen? Wie gelden vandaag de dag als opiniemakers? Toen ik mezelf deze vraag stelde besloot ik maar meteen een mailtje te sturen naar de hoofdredacteur van m'n lijfblad Knack. Die was zo vriendelijk me een paar interessante adresjes te bezorgen, gewoon een paar voorbeelden van mainstream sites waar je terecht kan voor commentaar en analyse, waarvoor dank. Het bovenstaande kaartje van het Midden-Oosten, bijvoorbeeld, vond ik zo op de Post-War Iraq pagina's van het International Insitute for Strategic Studies. Ook de website van het German Marshall Fund, met haar Transatlantic Center hier in Brussel, publiceert regelmatig politieke commentaren over mondiale politiek en natuurlijk vooral over de verhoudingen tussen de Verenigde Staten en de rest van de wereld. Een paar zeer interessante, onfahankelijke denktanks zijn Rand en The Brookings Institution.
Een dagelijks overzicht van de meest relevante artikels en commentaren uit Engelstalige kranten, tijdschriften, weblogs, enz., zullen velen onder jullie al kennen: Arts & Letters Daily. Vergelijkbare overzichten zijn het Drudge Report en ook wel het Project Syndicate.

12:33 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-11-03

Tommetoch

Het overkomt me heus niet zo vaak de laatste tijd, maar Beckett is officieel Boos, sikkeneurig, pisnijdig, depri,... Ik ben trouwens blijkbaar niet de enige. 't Is dat de dames aan de ingang zo'n schatjes waren die me meteen oprecht bezorgd m'n geld teruggaven, anders had hier waarschijnlijk een behoorlijke scheldtirade gestaan. Nu zal ik om hen (en jullie) te sparen de details maar achterwege laten. Van mij voorlopig geen kwaad woord meer over vrouwen (trouw met mij, allebei!). Misschien kan dit me weer een beetje opmonteren... Zoniet krijgen een paar klantendiensten waar ik nog iets van moet een maandagochtend op hun boterham die ze niet snel zullen vergeten !

23:15 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

21-11-03

For an End to the Judgment of God

En ik had nog zo beloofd het kort te houden... Neem nu de protesten tegen Bush in Londen. Ze zijn misschien controversieel, maar toch worden ze geruggesteund door een groot deel van de publieke opinie. Stel je even voor dat we vandaag in 1947 leven, vlak na de grote Bevrijding. Hoeveel begrip zou je dan gekregen hebben als je in Europa je stem durfde verheffen tegen de 'heers- en oorlogszucht' van de Amerikanen ? Toch is het exact wat Antonin Artaud deed met zijn radiospeech Pour en finir avec le jugement de Dieu (audio). Op dat moment had Artaud al 9 jaar in psychiatrische instellingen doorgebracht, zijn haar was aan het uitvallen door tientallen elektroshocks. Het uitzenden van de speech werd op het laatste moment verboden, waardoor het schandaal alleen maar groter werd. Peter Sellars, cultureel activist in hart en nieren, bewerkte de tekst en het resultaat is tot 23 november uitzonderlijk te zien in het KVS (Brussel).
Sellars gaat systematisch op zoek naar de relevantie van een tekst voor het heden, dus maakte hij er een persconferentie van door een generaal in het Pentagon. De oorspronkelijke woorden van Artaud zijn bij momenten behoorlijk uitzinnig (alhoewel, als je Comical Rumsfeld soms hoort praten...), maar ze worden glashelder begeleid door videobeelden van de oorlog in Afghanistan (het stuk werd gemaakt voor Irak begon). Amerika is een kolonialistisch volk dat elke scholier sperma aftapt om er een leger mee te bouwen, de mens is een wreed, erotisch dier dat zichzelf vernietigt, en de God die in oorlogsrethoriek vandaag systematisch als stoplap misbruikt wordt krijgt het zwaar te verduren. Behoorlijk apocalyptisch allemaal, en doorheen de tekst zindert vooral een dwingende machteloosheid. Die wordt vervolgens mooi gecounterd door een sterk contrasterend, juist strijdvaardig gedicht van een zwarte vrouw, geschreven door June Jordan, Kissing God Goodbye (audio). Een buitenkans, Sellars komt bijna nooit in Brussel.
Dit weekend wordt in samenwerking met de regisseur ook in Cinema Nova een speciaal programma vertoond:

za 22/11 & zo 23/11 om 14u (za + inleiding door Peter Sellars om 13u30)
"A Time for Drunken Horses" van regisseur Bahman Ghobadi
Winnaar Camera d'Or, Filmfestival van Cannes in 2000
OV, Nederlandstalige en Franstalige ondertiteling
"The film tells an emblematic story of his people, these extraordinary people who live as if suspended between Iran, Iraq and Turkey" (Peter Sellars)

za 22/11 & zo 23/11 om 16u
"Beneath Clouds" van regisseur Ivan Sen
Premiere First Movie Award op het Filmfestival van Berlijn
OV, Engels gesproken, Duitse ondertiteling
"It is the story of two adolescents, who live in Australia and find themselves separated, but also united, by racial prejudice. The film will help us to consider how the colour of one's skin may be a motive of discrimination within communities that are already being discriminated, but also to understand how it is possible, even there, to construct new identities." (Peter Sellars)

12:24 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

19-11-03

Glossy mag ?

Hoe ver willen on-line lezers gaan ? Ik bedoel, hoe lang mag een artikel zijn als je het op een scherm moet lezen ? Houden een flashy layout en veel afbeeldingen de aandacht langer vast, of verlies je net daardoor de concentratie die zo broodnodig is voor een tekst met iets meer diepgang ? Is er op dat vlak een verschil met papieren versies, of kan je dezelfde wetten hanteren ? Dit soort vragen kwam bij me op toen ik volgende on-line magazines doorbladerde, met specifieke aandacht voor de manier waarop vorm en inhoud met elkaar samenwerken (of niet). Trampoline House, bijvoorbeeld, werd helemaal in Flash gemaakt. De stijl van de rubrieken is erg verschillend: Art bijna puur visueel, Audio beperkt zich tot summiere teksten, Literature kiest voor een groot lettertype en smeert de tekst uit over verschillende langere, maar nog steeds min of meer hapklare brokken. Bij Fjords wordt resoluut de kaart getrokken van audiovosuele toeters en bellen. Veel 'meer traditionele' on-line mags combineren hun edities met een dagelijks en soms meerdere malen per dag bijgewerkte linkdump, om hun lezersgemeenschap naar de site te blijven lokken, vb. Crossminds.net of ze werken volledig volgens het blog-principe: Scene 360. Blader als toetje nog even door het vreemde allegaartje van artikels bij Ordo, want met dit leesvoer zullen jullie het de komende week even moeten doen. Ik heb me voorgenomen het de komende dagen kort te houden.

00:26 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

17-11-03

Aan de rol

Maandag werd het blogrolling-systeem gehackt. Plots stond op duizenden blogs alleen nog een rijtje links naar een of andere "Laura's Blog". Gelukkig werd alles snel terug in orde gebracht op basis van een back-up van vorige zaterdag. (Update: Intussen lijkt het erop dat er geen sprake was van een hack. Shawn beweert dat ze gewoon haar linklijst aan het updaten was, en dat haar code ongewild de bug veroorzaakte in het hele systeem. (Niet officieel bevestigd. Blogrolling was in elk geval bezig met de installatie van een nieuwe server.) De man van haar vriendin ging intussen door het lint omwille van alle scheldtirades tegen Laura op het net. Hoe dan ook, de zwakke plek van dit soort tools die gebaseerd zijn op een centrale server werd eventjes blootgelegd.) Het deed mij eigenlijk vooral inzien dat er de laatste tijd wat nieuwe blogs aan toegevoegd werden die best wel even in de schijnwerpers mogen gezet worden. Laten we maar beginnen met een paar van m'n regelmatig terugkomende bronnen, die hier nog steeds niet vaak genoeg vermeld worden. Meestal omdat ik hun links in dezelfde periode op verschillende plaatsen aantref, maar dat doet absoluut niks af aan hun kwaliteit. Een van de leukste blogs op het net blijft voor mij Fishbucket. Net zoals ik leunt Anne soms zwaar op bijvoorbeeld de 'Cool Sites'-feed van Moreover, maar daarnaast tovert ze elke dag wel een paar nieuwe blogs en originele sites uit haar hoed. Haar summiere comments zijn steeds terugkerende variaties op dezelfde thema's, gortdroog en keigrappig. Wat fotografie betreft valt veel mosterd te halen bij Conscientious, Consumptive en Pretty Serendipities. Geen bronmateriaal totnutoe, maar wel leuk: Esthet vanuit Tokyo. Over 'Giapponeserie, maar uit Italië: Cipango. Eigenzinnig origineel: Solipsistic Gazette en Life in the Present. In Nederland maakt Vos een blog waarvan ik zowat elke link een plaatsje zou gunnen op m'n eigen blog. Anneke van het gave Prop-Art Zakwoordenboek voor de Rotterdamse Culturele Ondernemer ("innovatief taalgebruik om personen van gewicht ervan te overtuigen dat zij in u moeten gaan investeren.") heeft ook een weblog waarop ze allerlei leuterende scheldposts overneemt uit kunstfora, van mensen die problemen hebben met hedendaagse kunst en/of met zichzelf. Om het lijstje parodieën af te sluiten: The World's Most Boring Weblog haalt het misschien op geen stukken na van The Dullest Blog in the World, toch houden ze het allebei al stukken langer vol dan The Single Bitter Announcement Weblog. Voor wie het nog niet merkte: Naast de selectie op m'n traditionele blogroll heb ik nu ook een publieke link naar m'n Bloglines lijstje van favoriete blogfeeds in de rechterkolom gezet. Je kan het zo exporteren als je wil.

23:56 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

The Power of Many

* Nu zijn blogs natuurlijk de allerindividueelste expressies van nog allerindividuelere emoties, dat wil niet zeggen dat er her en der geen groepsinitiatieven opduiken. En dan heb ik het niet over een blog die door verschillende auteurs als groep gemaakt wordt, maar over echte overkoepelende acties. Het buzzword van de week is dan ook gridblogging: op 1 december zal een groepje weblogs 'voor het eerst' allemaal gezamenlijk over één en hetzelfde thema loggen, 'brand', elk met hun eigen insteek. Er wordt gehoopt dat dit vervolgens regelmatig zal gebeuren, en dat zo een soort blog community zal ontstaan. Nu ja, voor het eerst. Het toeval wil dat op diezelfde 1 december al jaren over de hele wereld persoonlijke sites, dagboekkribbelaars, bloggers en nieuwssites aandacht besteden aan de World Aids Day. * Een andere beweging richt zich specifiek tegen Blog Spam, je kan het manifest mee onderschrijven en krijgt meteen een paar tips over hoe je spammers kan raken waar het pijn doet. Als genoeg mensen deelnemen behoren vb. collectieve flame wars tot de mogelijkheden. * Ook bij Bloggerheads vinden ze dat er dringend meer moet getapt worden uit het vaatje van "collective drum banging, Googlebombing and link whoring." Regelmatig wordt een nieuw "Can weblogs..."-experiment gelanceerd, waar nogal massaal op gereageerd wordt om het uitgevoerd te krijgen. Kunnen weblogs een goeie ziel (zoals vb. Morgaine of ikzelf) aan een job helpen ? Kunnen weblogs het huis van mijn vriend Steve verkopen ? Kunnen weblogs een eigen programma op de BBC krijgen ? En natuurlijk de meest recente actie: Can weblogs chase Bush out of Britain ? De uitdaging bestaat erin om hem tijdens zijn bezoek zo dicht mogelijk te benaderen en vervolgens je broek te laten zakken, of tenminste in de media er zoveel mogelijk mee te dreigen dit te zullen doen. Er is intussen zelfs al een trackblog op touw gezet puur om iedere seconde van het bezoek te volgen en zo aan iedereen door te geven wanneer Bush waar belaagd kan worden. Veel kans zullen ze niet krijgen, met de 500 veiligheidsagenten die hem overal zullen omringen, maar je weet nooit. * Een verontwaardigde blogger ontdekte dat z'n site geblokkeerd werd door Surfcontrol, een webfilter die moet verhinderen dat je vb. in openbare bibliotheken naar porno kan surfen. Reden was dat z'n site geclassificeerd stond als Usenet news, een categorie die per definitie geweerd wordt door het programma. Er wordt wel vaker geroepen dat dit soort programma's ook mogelijkheden openen naar meer kwalijke vormen van internet-censuur. * In Singapore heeft een scholier met z'n PDA opgenomen hoe een klasgenoot werd uitgescholden door de lerares, die vervolgens het huiswerk dat hij had gemaakt met veel gevoel voor dramatiek doormiddenscheurde. Natuurlijk gooide hij het filmpje op z'n weblog, en het hek was van de dam. Blijkbaar hadden de scholieren zich al eerder vruchteloos beklaagd bij het schoolhoofd. De discussies laaien hoog op, de een ziet er een bewijs in dat GSMs verboden moeten worden in scholen om de privacy van leerkrachten te beschermen (al was dit een PDA, net een van de didactische instrumenten van de nabije toekomst). De ander verdedigt het filmen an sich, maar vindt dat de scholieren er beter mee naar het schoolhoofd waren getrokken in plaats van het zomaar publiek te maken. Intussen is het filmpje allang terug verwijderd, al staat het nog her en der op het net. Ik ga er hier niet rechtstreeks naar linken, wie het zelf niet kan vinden moet me maar z'n mailadres bezorgen. Er hingen de jongen een tijd lang sancties boven het hoofd, maar die zouden uiteindelijk niet doorgevoerd zijn.

00:47 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-11-03

Kijkgaten

* De website van Tobias Gerber uit Düsseldorf bevat vooral erg tekenende kleurenportretten, maar hij maakt ook videokunst en installaties. * Artphoto Gallery heeft, naast een reeks eigentijdse en klassieke fotografen, bijzondere aandacht voor het werk van de Zwitser Peter Gasser, die de laatste 25 jaar de hele wereld afgereisd heeft (oa reeksen over Afrika, Azië, Ijsland, Venetië). * Je zal er ondermeer foto's vinden van Sean Kernan, maar die heeft ook een portfolio op z'n eigen site staan. Deze is netjes opgedeeld in 2 helften, work en soul, waarmee hij een onderscheid maakt tussen commercieel en ander werk. De Amerikaan heeft iets met de interactie tussen woord en beeld, vb. kalligrafie. Bekijk zeker het Flash-filmpje over The Secret Books van Borges, en de gevangenisfoto's. * Anatol Kotte maakt commerciële foto's van mensen, auto's en gebouwen. * Pinhole Visions verzamelt werk gemaakt met gaatjescamera's, de lensloze voorlopers van het hedendaagse fototoestel.

10:18 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-11-03

Beckett's Bounce

* Ik probeer nog steeds te achterhalen wie er precies aan de basis van Young-Hae Chang Heavy Industries liggen. Een collectief van Zuid-Koreaanse kunstenaars ? Ze trokken mijn aandacht door de natuurlijk sprekende titel Beckett's Bounce, in combinatie met The Perfect Artistic Website nog wel... Op de een of andere manier werkt het samenspel van catchy jazz-deuntjes, on-line tekst en sociale commentaar aanstekelijk. Bekijk zeker ook Cunnilingus in North-Korea. * Ga samen met de PXP Guy en Little Jesus op zoek naar Elvis in het verrassende on-line avontuur PXP 2000. * Als Google kon praten zou je waarschijnlijk dit te horen krijgen. * Het Londense The Mill specialiseert zich in special effects, hun showreel mag er in elk geval wezen.

10:09 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

12-11-03

Ken uw Klassiekers

Dit weekend een docu over Hiëronymus Bosch bekeken, en sinds dat moment lijk ik wel achtervolgd te worden door golden oldies. Zoals de on-line studie van Jonathan Janson over het werk van Johannes Vermeer, inclusief zijn spin-off site die helemaal gewijd is aan Het meisje met de blauwe parel. Ze zijn zo uitgebreid dat je er makkelijk in kan verdwalen, net als in het werk van Escher. En dan was er plots de tentoonstelling in de British Library, naar aanleiding van de BBC-serie over het leven van Leonardo da Vinci, met een zweefvliegtuig, een parachute en een duikpak gemaakt op basis van zijn schetsen om uit te zoeken of ze echt zouden werken. Ik weet het, eigenlijk probeert mijn onderbewuste me subtiel diets te maken dat ik dringend toe ben aan Kerstshoppen in Londen, natuurlijk in combinatie met een bezoekje aan de National Gallery. Eigenlijk verlang ik gewoon naar Bill Viola's The Passions, een verfijnd project over grootse emoties dat tegelijk een eerbetoon wil zijn aan de oude meesters. Een paar kritische stemmen beweren, waarschijnlijk terecht, dat Viola hiermee zijn oude statuut van vernieuwend artiest definitief inruilt voor het esthetiseren van een burgerkunstenaar. Ze hekelen ook de hele machine achter Viola, inclusief bijvoorbeeld een heuse making of-documentaire. Het zal allemaal wel. Temidden van de pure provocaties van alle hippe Chapmans, McCarthys en andere Damien Hirsts betekent deze alternatieve vorm van effectbejag voor mij een soort verademing. Ik zal er hoe dan ook van genieten, als ik er geraak. Maar daar ziet het voorlopig niet naar uit. Gaat nu heen met Gods zege, waarde lezer. Welke ? Kies hier.

11:29 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

11-11-03

Armistice

Tja, 11 november. Wapenstilstand heet dat dan (maar niet heus). "The Republican-controlled House of Representatives voted Friday to repeal a 10-year-old ban on researching low-power nuclear warheads." (via battl.nl) * De officieuze Michael Moore Media Collection verzamelt video en audio van Moore's publieke verklaringen. * Illegal Art is een collectie van videofilmpjes die het auteursrecht (en nu en dan de ook wel de grenzen van de goede smaak) met de voeten treden. * The Economist mag dan misschien wel de oorlog gesteund hebben, tegenwoordig halen ze zwaar uit naar de financiële gevolgen van het economische beleid dat Bush voert. * Nu Irak bevrijd is kan het onderwijs daar historische feiten eindelijk weer op een waarheidsgetrouwe manier overbrengen. Of toch niet ? Aan de nieuwe geschiedenisboeken zullen ze niet veel hebben: " Every image of Saddam and the Baath Party has been removed. But so has much more - including most of modern history. Pressured for time, and hoping to avoid political controversy, the Ministry of Education under the US-led coalition government removed any content considered 'controversial,' including the 1991 Gulf War; the Iran-Iraq war; and all references to Israelis, Americans, or Kurds. 'We considered anything anti-American to be propaganda and we took it out,' says Fuad Hussein, the Iraqi in charge of curriculum for the Ministry of Education. 'In some cases, we had to remove entire chapters.' " * In verscheidene Amerikaanse kranten werden brieven gepubliceerd waarin gewone soldaten getuigenis aflegden over de Amerikaanse successen. Nu blijkt dat deze brieven allemaal door de staf van een commandant vervalst werden. "One soldier's mother said she knew it was not her son's words as he did not have the linguistic ability." * Over linguistic ability gesproken, misschien is dat ook wel een van de problemen rond het verhaal van Jessica Lynch. De Amerikaanse soldate, die bevrijd werd tijdens de oorlog, bevestigt wat haar vertwijfelde familie destijds voortdurend probeerde duidelijk te maken voor de camera's: "She said she was grateful to the American special forces team which rescued her but, asked whether the Pentagon's subsequent portrayal of her rescue bothered her, she said: 'Yes, it does. They used me as a way to symbolise all this stuff. It's wrong.' " Het verhaal rond haar gevangenschap werd volgens haar aangedikt en misbruikt door het Pentagon voor propaganda-doeleinden. In een biografie over haar leven wordt intussen beweerd dat ze verkracht werd tijdens haar gevangenschap. Dit wordt verontwaardigd ontkend door de Iraakse dokters die haar verzorgden, zelf kan ze zich niks meer herinneren.

00:23 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-11-03

Stop Motion

* De boeiende Stop Motion Studies van David Crawford bevriezen beelden om de lichaamstaal van hun personages bloot te leggen. * Back and to the Left, als je kan scratchen met soundsamples, waarom zou je dan geen muziek kunnen maken met beeldclips ? * De genomineerde websites voor de .culture2003-wedstrijd zijn intussen bekendgemaakt. Echt overtuigd ben ik niet. Er zit zelfs een weblog tussen. * Ook Nokia heeft een wedstrijd uitgeschreven, voor het eerste volledige filmpje dat mee verspreid zal worden met hun nieuwe generatie beeldtelefoons. Ik heb niet het gevoel dat ze veel van deze filmpjes zullen gaan gebruiken. * Nu je het Museum voor Schone Kunsten van Gent even niet binnenkan krijgt de website extra veel aandacht, ondermeer met behulp van een Favourite Website Award.

12:44 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-11-03

Smakelijk weekend!

* Mijn 15.000e bezoeker blijkt een aardig stukje weg te kunnen schrijven. Soms vraag ik me af hoeveel mensen eigenlijk blogs lezen die er zelf geen hebben ? * Mmmac-gebruikers krijgen trouwens hun eigen blogging service: Polywogg (Beta). Het klinkt in elk geval niet slecht: "Polywogg has been designed to allow users to include movies, digital photos, audio files, PDF documents, rich text documents, HTML pages, HTML pages formatted as PDF and freeform formatted documents in their journals. It also enables users to use their iSight or other video camera to create video journal entries. Polywogg allows users to maintain multiple journals, and for multiple users to manage individual journals." Ik heb nog niet hard gezocht in het lijstje, maar door een wow-gevoel ben ik voorlopig nog niet overvallen. * Het is niet bepaald m'n gewoonte, maar nu de Week against Pornography voorbij is moet het maar even. Voor onschuldige zielen: Een onderzoek naar het verband tussen selder en knappende elastiekjes. (Art Frahm) Voor de meer verfijnde medemensch: Eindelijk eens een blog die over niks anders gaat dan kunstzinnig naakt. En voor de ziekere meerderheid: Japanners hebben zo hun eigen fantasieën, getuige daarvan deze incredible shrinking women. * Ginderachter hebben ze wel vaker rare ideeën, daar niet van. Volledig gedocumenteerd, 't is voor binnenkort: The First Male Pregnancy. * Etenstijd, weer zo lang geblogd dat er van shoppen niks in huis kwam ? Kook met wat je in huis hebt.

11:19 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |