08-08-04

Ogen en kleren in zwart/wit

Net als in de foto's van David Parker probeert deze blog zich overeind te houden als een eenzame rots in de branding, maar de updatefrequentie opschroeven blijft voorlopig ondoenbaar. In afwachting een grotendeels kleurloze update.

Op oude foto's lijkt iedereen sowieso al een beetje op gepoederde bleekgezichten, en dat maakt het sfeertje in deze fotoreeksen uit de 19e eeuw over albino's dubbel vreemd. Door het zwart-wit zie je eigenlijk amper wat deze mensen voor de hand liggend anders maakt, je bent aangewezen op de blik in hun ogen en wenkbrauwen, afwijkende gelaatstrekken en de extravagante haardos en kleren van sommigen, veroordeeld als ze waren tot een leven in circusfamilies.

George Krause specialiseert zich in zijn recente werk in sfumato portretten. Hij beschijnt zijn onderwerpen langs achter met een felle lamp, waardoor vreemde contrasten ontstaan. Maar hij heeft ook boeiende reeksen gemaakt over heiligenbeelden, oude gedenkfoto's op graven, naakten en het leven op straat.

Ook Bruce MacNeil beperkt zich graag tot poserende mensen.Wat mij betreft gaat een gelaatsuitdrukking bijna per definitie nooit vervelen. Op deze foto's verraden de kleren en nu een dan een flard van de omgeving wel meer over de (meestal marginale) achtergrond van zijn personages.

Tot slot een quizje om jullie oog voor kunst te testen. Wie heeft deze ogen geschilderd ?

10:37 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Nederlandse albinofamilie Zeker is het interessant om eens het verhaal van deze familie erop na te lezen! Jammer genoeg kan ik je geen link meegeven, een korte zoektoch zal ongetwijfeld resultaat opleveren.

Gepost door: PieterJan | 08-08-04

De commentaren zijn gesloten.