13-07-04

Mojo Working

PBS heeft een reputatie hoog te houden, waar het documentaires betreft. Voor hun 7-delige reeks over The Blues werd niemand minder dan Martin Scorcese aangesproken, net als het groepje regisseurs dat hij om zich heen verzamelde behalve regisseur ook notoir muziekliefhebber. Verder in het rijtje: Wim Wenders, Mike Figgis, Clint Eastwood,...

De films van Wenders, Scorcese en Figgis zijn op dit moment te zien in Flagey, hopelijk volgen nog een aantal andere zalen.

Zoals de gewoonte is bij PBS wordt de serie uitgebreid omkleed, op de site kun je bijvoorbeeld ook online een volledige serie radioprogramma's beluisteren, 13 afleveringen van een uur op historische locaties die onlosmakelijk verbonden zijn met de geschiedenis van de blues. Verder allerlei links, studiemateriaal en achtergrond, zoals een handige korte bio en 'best of' per muzikant, een reeks cd's, en niet te vergeten de Blues Road Trip, een kaart waarop uitgetekend wordt hoe de blues zich vanuit de Mississippi Delta naar het Noorden verspreidde.

19:44 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.