18-05-04

Reiskriebels

Met de zomer voor de deur steekt de reisjeuk weer op. De laatste tijd heb ik vooral minitrips gemaakt, het is al een eeuwigheid geleden dat ik nog eens voor langere tijd rondgezworven heb. Hoog tijd dus.

Plannen maken is al een groot deel van de pret. Niet dat ik alles van naald tot draad op voorhand wil uittekenen, meestal laat ik toeval een grote rol spelen. Sites genoeg: De websites van m'n favoriete reisgidsen Lonely Planet en Rough Guide, het Nederlandse Reisweb...

Het interessantste aan deze sites is vaak de community, waar je terecht kan voor specifieke vragen aan reizigers die je zijn voorgegaan. I Go, U Go, bijvoorbeeld, focust zich daar volledig op. Terwijl ik aan het surfen was realiseerde ik me, dat ik dit jaar over een bijkomend instrument beschik: een internationaal netwerk van blogs, discussiegroepen en sociale software-toestanden.

Het grote voordeel daarvan is, dat je niet alleen op zoek kan gaan naar mensen die ooit eens op vakantie geweest zijn naar je reisbestemming, maar ook naar wie er gewoon zelf woont. Niet dat ik deuren wil platlopen, of profiteren van gratis overnachtingen of maaltijden. Ramon ben ik nu ook weer niet. Maar wat kleine inside tips over geheime plekjes of special events zijn gauw gegeven. En als 't klikt spreek je toch gewoon ergens af voor een glas ?

Daarvoor hoef je nog niet eens lid te zijn van de Hospitality club op Orkut, of op hun website. Ik probeer het alleszins, eens de bestemming vastligt...

22:55 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Soms wilde ik dat ik genoeg moed had om de deur achter me dicht te trekken en aan een wereldreis te beginnen ...

Gepost door: Morgaine | 21-05-04

Je kan 'em inderdaad maar beter niet vergeten dichtdoen, als je zoiets van plan bent... ;-)

Gepost door: beck | 23-05-04

De commentaren zijn gesloten.