10-05-04

Blogoffensief

Clickx Magazine heeft in de editie van 4 mei een leuk dossier gepubliceerd van wat bloggen allemaal kan zijn, met veel Nederlandse en Vlaamse links. Het volgende nummer zal zelfs een heuse stap voor stap-cursus bevatten voor wie het zelf eens wil proberen.

Met Blogger bijvoorbeeld, dat zichzelf na een overname door de jongens van Google en maanden stilte helemaal vernieuwd heeft. En het resultaat mag er echt wel zijn. Een reeks nieuwe, frisse templates, ontworpen door grote namen als Jeffrey Zeldman en Dave Shea van CSS Zen Garden. De layouts zijn niet alleen maar mooi, ze werden bovendien volledig gemaakt in css. Tables behoren dus definitief tot het verleden.

Definiërend voor een blog is normaalgesproken dat alle berichten op 1 groeiende pagina terechtkomen, waarin je kan terugbladeren. Blogger wijkt nu af van dit principe, het wordt mogelijk om elk bericht een eigen pagina te geven. Bovendien kunnen afzonderlijke elementen afhankelijk gemaakt worden van de context, zodat je kan bepalen welke onderdelen van de blog op welke pagina's zichtbaar of verborgen worden. Zijkolommen op de hoofdpagina, maar niet in je archieven, bijvoorbeeld. Een opdeling in categorieën behoort nog steeds niet tot het basispakket.

Vroeger behoorden ook comments niet standaard tot de mogelijkheden. In de nieuwe versie kunnen comments per bericht aan- of afgezet worden, het is mogelijk om een conversatie bij een bericht op een bepaald punt af te sluiten, en misbruikers kunnen geblokkeerd worden.

Tot slot kunnen bloggers nu ook een (orkutterig) profiel publiceren, dat naast persoonlijke info bijvoorbeeld ook cross-links naar andere favoriete blogs zal bevatten. Dit profiel moet ondermeer zoekmogelijkheden creëren, vb. op locatie, aanverwante interesses,...

18:26 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Een orkutterig profiel nou, nou ... klinkt dàt nu niet aantrekkelijk *grijns*

Gepost door: Morgaine | 15-05-04

tja, google wordt één grote vrolijke, marketingvriendelijke community... 't had skynet kunnen zijn.

Gepost door: beck | 16-05-04

De commentaren zijn gesloten.