06-05-04

Fahrenheit 9/11

De verspreiding van Fahrenheit 911, de nieuwe anti-Bush film van Michael Moore, wordt geblokkeerd door Disney, het moederhuis van Miramax, de studio's die de documentaire gemaakt hebben.

Is het onderwerp van Moore's documentaire dan zo explosief ? Ik ben er helemaal niet van overtuigd dat ie zo schitterend is, voorlopig, al hoop ik natuurlijk van wel. Het gebeurt wel vaker dat enthousiastelingen als Moore zich vergalopperen, wanneer ze hun afstand verliezen en al te persoonlijke vendetta's proberen uit te vechten. Hopelijk is dit dan ook meer dan een stunt, om een halfbakken product in aanloop naar Cannes, waar de film volgende week vertoond zal worden, toch uitgebreid te hypen. In Europa krijgen we de film voorlopig dus wel te zien. Daar kan hij ook weinig schade aanrichten.

Ik hoop dat zoveel mogelijk Amerikanen de film tenminste te zien krijgen. Niet alleen omwille van de inhoud, maar ze moeten zelf kunnen oordelen of hij echt iets voorstelt of niet. Als hij toch goed blijkt te zijn al helemaal. Moore zei in het verleden al dat hij het helemaal niet erg vindt wanneer mensen zijn films downloaden. Zolang ze maar kijken en nadenken. Onlangs nog werd CH7, een onafhankelijk gemaakte Zwitserse actiefilm, bijvoorbeeld gratis over het net verspreid onder een Creative Commons licentie.

Los van het feit dat deze film absoluut een kans moet krijgen, kan je misschien wel de vraag stellen of je zoiets in de zalen mag gooien in volle verkiezingsperiode. Wat denken jullie ?

13:24 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

CNN interview De Independent hierover: http://news.independent.co.uk/world/americas/story.jsp?story=518901

Micheal Moore houdt wel van een beetje vals doen voor de schok.

Gepost door: Frank Quist | 08-05-04

Ik las het ook al bij Kapingamarangi, intussen. Het ligt er ook een beetje vingerdik op, niet?

Gepost door: beck | 08-05-04

Moore verdedigt zich... De definitieve beslissing om deze film niet te verdelen zou wel degelijk pas op het laatste moment gevallen zijn.

Hoog tijd dat we de film te zien krijgen, da's het enige waarover een mens enigszins objectief kan oordelen...

Gepost door: beck | 11-05-04

De commentaren zijn gesloten.