11-03-04

O País

Bizitzako edozein egitasmotan bakea eta elkarbizitza jatorra dira oinarri-oinarrizkoak. Peace and coexistence represent fundamental values in every aspect of our lives.

Vandaag holle woorden op een website van de regering van Baskenland, El País Vasco, Euskadi. Bijna had ik me laten verleiden om te vieren dat 30.000 bezoekers deze site aangeklikt, en misschien zelfs hier en daar iets gelezen, hebben. Maar dit is geen dag om jezelf in het zonnetje te zetten. Alles draait rond de aanslagen in Madrid. De komende dagen zal weer overal zwaar geprotesteerd worden tegen de terreur van de ETA. Terecht, natuurlijk, wat niet wegneemt dat Basken een volk blijven die veel respect verdienen. Dat zullen de meesten die er al geweest zijn, met Basken gepraat en gegeten hebben, alleen maar beamen.

Op zo'n dag stellen internet, websites, social networks,... niet veel voor. En dan bots je op zo'n toeristische pagina over Israël. Erg mooi gemaakt, met als vertrekpunt een navigeerbare kaart waarop vrolijk autootjes, vliegtuigjes en bootjes rondwriemelen. Er ontbreekt voorlopig nog heel wat informatie, zo waarschuwen de makers. Zoals de muur, hier en daar een nederzetting, een paar tanks en ontploffende Palestijntjes, waarschijnlijk ? Maar laten we vooral niet cynisch worden. Dan begint het pas, naar het schijnt.

Toevoeging: een overzicht van Spaanse bloggers die commentaar leveren bij de aanslagen.

15:16 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Het Baskische lied opgesloten! Mag ik u kennis laten maken met mijn berichtgeving over de Baskische zanger Peio Serbielle? Te vinden op www.u-blog.net/flieflodderke
Ik dank u voor uw aandacht.

Gepost door: Flieflodderke | 07-09-05

De commentaren zijn gesloten.