08-03-04

Komt dat zien

Webloggers van een bepaald slag, waar ik toe behoor, hebben regelmatig iets aan te kondigen. We spelen graag aan elkaar door wanneer en waar er iets te beleven valt dat waarschijnlijk de moeite loont.

Ik ben nu al een tijdje op zoek naar een meer georganiseerde manier om dit te doen. Ik dacht in de richting van een kalender, ideaal gezien met een aparte XML-feed. Zo zou iedereen die interesse heeft mijn aankondigingen, los van de eigenlijke weblog-commentaren, kunnen laten binnenrollen in hun nieuwslezer. Bovendien kon ik dan zonder veel extra moeite de headlines van die kalender beschikbaar stellen op m'n blog, en eventueel een paar andere sites.

Als programmeeranalfabeet ben je dan aangewezen op voorgekauwde oplossingen, en niks voldeed aan wat ik in gedachten had. Tot ik op Upcoming.org stootte. Iedereen die inschrijft op deze dienst kan z'n eigen overzichtje met events beschibaar maken. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld een voorkeurlijstje aanmaken met alle aankondigingen die door jouw vrienden ingevoerd werden. Meteen droom ik dan van een nieuwsfeed met tips van al m'n favoriete bloggers. Echte aanraders, dus, niet alleen maar van die persaankondigingen. In de feeds linkt iedereen natuurlijk naar zichzelf, en we zijn allemaal tevreden.

Verder kan je makkelijk een automatisch lijstje aanmaken met alles wat in je eigen stad gebeurt. Op dit moment heeft dit bij ons nog weinig zin, omdat er amper een Vlaming ingeschreven is. Maar elders werden er al heuse websites omheen gebouwd, zoals Gothamist of EverythingNY. Zo gepiept, de code is vrijgegeven.

Toevoeging: Bovendien kan je net zoals blogposts commentaar leveren bij de aankondigingen, en aangeven of je al dan niet van plan bent om er heen te gaan. Verder hoor ik net op de radio dat m'n allereerste aankondiging, Chumbawamba, al afgelast wordt. :-)

Mijn tips staan voortaan in de zijkolom, je kan ze ook via deze nieuwsfeed binnenhalen. Wie meedoet mag altijd een seintje geven, dan neem ik ze ook op in de aankondigingen op m'n blog.

12:03 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Een paar maanden geleden al geloof ik, dat ik op Upcoming.org stuitte. Het idee klonk heel aardig maar zag er niet direkt iets in om zelf iets op te zetten. Het is volgens mij alleen maar leuk wanneer meerdere mensen bijdragen.

Je moet misschien overigens de link naar Upcoming.org even aanpassen, je linkt nu immers enkel naar jezelf *grijns*

Gepost door: Morgaine | 28-03-04

Aargh, link aangepast. :-)

Inderdaad, het werkt alleen als meerdere mensen het doen, vandaar het balletje dat ik opwierp. Ik heb even met het idee gespeeld om zelf zoiets te gaan aanbieden op m'n blog, maar dit leek beter in de non-profit, creative commons samenwerkingsgedachte te passen. Al heb ik niet de indruk dat er hier al veel mensen klaar zijn voor zoiets. :-) Voortrekkers worden nog steeds geapprecieerd, zelfs als ze daar winst proberen uit te halen.

De layout van hun xml-feeds lijkt trouwens nergens op. Ik heb geprobeerd om er een betere te maken met behulp van Feedroll, maar die hebben nu besloten om reclame op hun feeds te zetten. :-(

In de nieuwe versie van m'n site zal een (eigen) agenda zitten, een elders publiceerbare xml-feed op basis van die agenda zou leuk zijn, maar dat zien we dan wel weer...

Gepost door: Beck | 29-03-04

De commentaren zijn gesloten.