25-02-04

Blogbinders


Je weblog te boek gesteld! (Fimoculous)

Periodic table of blogs.

Orkut: een paar meningen.

12:19 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Kijk: - waaraan ik ( mar , tja, wie ben ik? ) gedacht had , was een boek van een aantal bloggers tegelijk, over een fenomeen , dat helaas nog bij zovelen onbekend is : de wereld van de bloggiers. In Duitsland bestaat al zoiets, meldde Lubacov.
- je vindt er zondermeer een uitgever voor. Waarom? Wel omdat de uitgever ( die boeken wil verkopen ) wéét dat er nogal wat aandacht zal voor bestaan in de media, al was het maar bij de vele bloggers en aanverwanten.

Gepost door: bernard | 25-02-04

pertab die periodic table is leuk gevonden :-)

Gepost door: superkeun mendeljev | 25-02-04

Het boek dat Bernard wil komt dan te liggen naast de ontelbare zelfhulpboeken en boeken over persoonlijke ervaringen met weet ik veel wat. Kleurrijk en flashy. Jaja, een regelrechte bestseller. Verdrijft elk boek dat nog maar neigt naar het hebben van literaire kwaliteiten uit de top10,100,1000 ... Een feest om naar uit te kijken.

Gepost door: Morgaine | 25-02-04

Orkut: een paar meningen en de jouwe ?

Gepost door: Morgaine | 25-02-04

maar... komt de blog, die je met zoveel zorg continueert, te "liggen" tussen..?

Het gaat om de trots voor het fenomeen Blog.

Zeker weten : dit wordt uitgegeven. En vindt nog veel lezers ook.

Kijkers, dus. Naar Blogs.

....of toekomstige bloggers.

Gepost door: bernard | 25-02-04

Mijn mening De fora zijn broodnodig om wat leven in de brouwerij te krijgen, maar ze 'leven' niet echt (op sporadische oprispingen na, meestal wanneer ze pas geopend worden). Ze zijn wel slecht georganiseerd, je verliest veel tijd met overbodig klikwerk om 'bij te lezen'. Positief is dat het aspect 'daten' nogal naar de achtergrond verdwijnt, tenzij je dat zelf wil. Los van dit alles ben ik al een paar interessante mensen tegengekomen, maar het is nog te vroeg om uit te maken hoeveel daarvan blijft hangen (ik haat cocktailparties met mensen die je 's anderendaags al niet meer kennen, weetjewel, oa daarom voel ik me op het puur op business gerichte Ryze niet thuis). Maar het potentieel van dit soort toepassingen is erg groot, zoveel is duidelijk.

Zowiezo, het feit dat ik die mensen tegengekomen ben lijkt minder te maken hebben met de intrinsieke kwaliteiten van orkut, dan met de welwillendheid van de gebruikers om het gebrekkige systeem toch te hanteren.

Voor de rest, de bezwaren over 'gecentraliseerd' en schending van copyright en privacy, dat zijn allemaal terechte bezwaren, maar dat wil niet zeggen dat de systemen een verwerpelijke ontwikkeling zijn.

Ik ben inderdaad geneigd om te denken dat dit soort sociale toepassingen in combinatie met RSS op termijn de toekomst van het internet zijn, op grote, maar vooral ook op kleine schaal (vb. http://asburyapartments.blogspot.com/).

'Internetgebruikers houden sterk vast aan hun anonimiteit op het net, maar voor ernstige toepassingen heeft het ook voordelen en kan je er soms niet omheen. Dat dit negatieve gevolgen heeft voor de verregaande commercialsiering van het internet wil ik graag geloven, misschien kan je dit gedeeltelijk oplossen door toepassingen zoveel mogelijk te decentraliseren (p2p, Kazaa, Skype, iedereen een FOAF-file op z'n eigen pc), maar zelfs daarmee geef je je persoonlijke identiteit meer en meer 'prijs'.

Gepost door: Beck | 25-02-04

13 ways to save orkut Orkut has been designed to promote a set of pre-determined behaviors instead of enabling users to do what is most interesting and useful to them. As a result, Orkut is too inflexible to succeed.

Gepost door: beck | 26-02-04

De commentaren zijn gesloten.