23-02-04

Blogging on the Planet

In principe zijn de meeste blogs erg individueel. Dit is mijn speeltuin, waar ik helemaal zelf de regels bepaal. Toch speelt onder bloggers een soort community-gevoel, een samenhorigheid die voorkomt dat je na een paar berichtjes afhaakt. Daarom lijkt het ook niet meer dan logisch dat die gemeenschappen zich vroeg of laat gaan organiseren, in het beste geval op een manier die de onafhankelijkheid van individuele bloggers verder tot haar recht laat komen.

Er zijn natuurlijk al allerlei group blogs, met min of meer gelijkgestemde zielen. Living on the Planet gaat veel en veel verder. Living on the Planet bestaat in eerste instantie uit een aggregator, die XML-feeds van medewerkende blogs verzamelt. Daarnaast is het ook een blogzine, dat telkens weer door een ander redactioneel team van bloggers samengesteld wordt.

Wat Living zo bijzonder maakt is dat het een gigantisch regionaal netwerk omvat, met een groeiend aantal deelsites:

Living in China Living in India Living in Latin-America

Het initiatief vond haar oorsprong in China, binnenkort volgen Australië en Europa. Living on the Planet werd eigenlijk pas later opgericht, als een soort overkoepelend orgaan. Verder op stapel staan discussieforums, en een eigen agentschap dat de medewerkers wil gaan vertegenwoordigen bij het op touw zetten van allerlei publicaties on- en off-line.

Parallel met deze algemene gemeenschappen hebben zich ook een serie gespecialiseerde deelsites afgesplitst, die zich meer focussen op economie, nieuws of geopolitieke thema's, overkoepeld door Bonobo Land. Respectievelijk:

China Review Economy Matters Southern Exposure

13:24 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Zéér terecht. Samenwerking loont.

Dat sluit aan bij m'n "oud" idee van een boek over " BLOGS", een reader met zeer diverse bijdragen.

Gepost door: bernard | 23-02-04

ok wat er ook zeer interessant zou zijn is een boek met bijdragen over de kwaliteit van koffie in tankstations

Gepost door: superkeun | 23-02-04

De commentaren zijn gesloten.