16-02-04

Afrika In Gent

De komende weken waait er een Afrikaanse wind door Gent. Amnesty International, het Vredeshuis en Kommil Foo organiseren op 7 maart een dag over Afrika: Sterke Verhalen, Vergeten Conflicten.

Dertien vertelwandelingen in kleine groepjes (14u tot 16u30, gratis, reserveren!), begeleid door o.m. de Walsschaerts, Geertrui Daem, Ineke Nijssen, Moses Camara, Bodé Owa, Nic Balthazar,... worden gevolgd door een debat in het NTG (17u15, gratis) over de aanslepende conflicten in Congo, Burundi en Rwanda, en de rol van het Westen.

's Avonds is er een Best of-benefietoptreden van Kommilfoo, hun programma Wolfijzers en schietgeweren.

(affiche, programma)

Daarnaast wordt van 27 tot 29 februari weer het jaarlijkse Africa Matters-weekend gehouden. Denk hierbij aan een soort markt, die toeristische kraampjes combineert met infostands van ondermeer ngo's, in de Lakenhalle, een grote tent op St-Baafs en het NTG, waar een serie films, lezingen en projecties te zien zullen zijn. De initiatiefnemers zijn ook bezig met de uitbouw van een portal: de Africa-server.

13:11 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

schitterend schitterend nieuws: ik ben fan van kommil foo, maar ook omdat jij weer 'blogt'...

Gepost door: tine moniek | 17-02-04

Toon mij een vrouw, en ik toon je een kommil foo-fan... Die roem heb ik jammer genoeg nog nét niet bereikt. :-p

Gepost door: beck | 18-02-04

nou... zo erg is het nu ook weer niet met me gesteld...
zo hou ik helemaal niet van jan schepens en wesley sonck
ook sherry en haardrogers kunnen me niet bekoren.
beckett daarentegen lees ik met veel plezier!

Gepost door: tine moniek | 19-02-04

Vertelwandeling Gosshie, het zou leuk zijn, zo'n wandeling, vooral als je in het groepje van Bodé Owa terecht komt. Zou je kunnen kiezen? ;-p

Gepost door: Morgaine | 19-02-04

Visueel beeld Wesley Sonck en Jan Schepens gezellig keuvelend onder de haardroger, de benen vrouwelijk over elkaar geslagen, met een glas sherry in de hand... brrrr. Maar wedden dat je dan weer geen nee zou zeggen tegen, pakweg, Ramsey Nasr? Het leesplezier is overigens geheel wederzijds *wierook wierook*, wat moet dat live dan wel niet zijn :-).
Morgaine, je kan op 1 namiddag in principe 3 opeenvolgende wandelingen meemaken. Als je op tijd reserveert mag je kiezen, maar je mag Bodé Owa achteraf niet meenemen naar huis.

Gepost door: beck | 19-02-04

tja ramsey nasr mag er wel zijn... maar naar het schijnt is hij niet straight :-)
dus daar ben ik dan niet veel mee, tenzij hij minstens 1 gedicht aan me opdraagt natuurlijk. trouwens live zou het best wel eens kunnen tegenvallen. ik ben niet zo'n prater als ik schrijf...

Gepost door: tine moniek | 19-02-04

Och, ik ook niet, dus we zouden er ons wel een weg doorheenstamelen. Maar ik doelde vooral op je performances, die er blijkbaar toch mogen wezen, als ik het zo lees!

Gepost door: beck | 20-02-04

o soms ga ik ook wel eens de mist in... zie: http://www.risee.web-log.nl/index.log?ID=158238" target="blank"> hier en http://www.skynet.be/index.html?l1=communication&l2=blogs&l3=my_blog&l4=post&post_ID=145884" target="blank">hier...

Gepost door: tin moniek | 20-02-04

oeps en nu...

Gepost door: tine moniek! | 20-02-04

De acht van stanleystad,een weerzinkwekkende gijzeling Geplaatst: Wo Okt 18, 2006 4:39 pm Onderwerp: De acht van Stanleystad Een mensonterende gijzeling.

--------------------------------------------------------------------------------

Ik ben Roland Marico, geboren te vlamertinge (Ieper).Woonplaats: Guillaumelaan 5 Leopoldsburg 3970 Telf: 011-747782 Gsm:0475664281 Email: roland.marico@telenet.be.Als militair heb ik twee maal verplicht geweest naar Congo te vertrekken Ik ben gevangen genomen door de rebellen, en zes maand opgesloten in een cel, waar ik gefolterd en mishandeld geweest ben.Ik heb een boek geschreven over deze gijzeling Prijs: 12,70 euro.Voor meer informatie,tik mijn naam in opGOOGLE (roland marico) en bekijk alle sites van de ACHT VAN STANLEYSTAD.Het zal mij veel plezier doen een email te mogen ontvangen .De beste groeten en tot binnen kort.


Gepost door: roland marico | 10-11-06

De commentaren zijn gesloten.