27-01-04

Carl de Keyzer & Group 94

De buzz over de nieuwe website van onze eigenste Carl de Keyzer verspreidt zich - terecht - als een lopend vuurtje over het net.  Onze landgenoot is dan ook een zeer gereputeerd fotograaf, niet iedereen mag plaatjes schieten voor een bureau als Magnum.

Dekeyzer maakt boeiende reportages, niet zelden aan de andere kant van wat ooit het Ijzeren Gordijn was, zoals East of Eden, Homo Sovieticus, USSR-1989-CCCP, 1989...  Deze zomer was hij nog te zien in het Gentse Caermersklooster met Zona, een fotoreeks over Siberische strafkampen. Wat hij wel en niet mocht fotograferen werd zwaar gecontroleerd, maar juist dat krampachtig verbergen komt op de een of nadere manier aan de oppervlakte in de foto's.  De fotograaf gaat steevast op zoek naar een bepaald aspect in de samenleving, waar hij dan op inzoomt.  Voor God, Inc., bijvoorbeeld, ging hij op zoek naar religieuze excessen in de uithoeken van het Amerikaanse platteland.

De website werd trouwens op touw gezet door Group 94.  De naam zegt op het eerste gezicht misschien weinig, maar de laatste tijd stonden wel meer projecten van deze studio ruim in de belangstelling.  In de eerste plaats omdat ze stuk voor stuk de moeite lonen, en waarschijnlijk ook wel omdat deze jongens echt wel de weg lijken te weten, wanneer hun producten aan de man gebracht dienen te worden.

Sites als Guido Gezelle Archives, Our Type, MSK Gent of het Collectief kwamen naast allerlei andere kanalen trouwens ook op veel blogs aan bod.  Ze maakten verder ook een portfolio voor fotograaf Dirk Lambrechts en Verne, evenals thuispagina's voor Ozark Henry, Radio Donna, en Toerisme Oost-Vlaanderen.

01:01 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

goeie tip die site van Carl de Keyzer!

Gepost door: tine moniek | 27-01-04

Group 94 Webdesign. Maar wel een dubbele vertikale scrollbar in Firebird. *schudt hoofd*

Gepost door: Morgaine | 31-01-04

er zijn nog andere fotografen nee, ik ben niet bvl

Gepost door: zomaar | 04-02-04

De commentaren zijn gesloten.