18-12-03

(^^) 7 Second Itch (2)

Naast Kuusou kan je nu ook terecht bij Morgaine voor gratis designs.  Het loont de moeite om er eens een kijkje te nemen, want via comments bij de code geeft Morgaine erg veel uitleg over hoe de designs in elkaar zitten.  More to life than black and white ? Nah, voorlopig blijft m'n layout zoals ie is.  Wie liever zelf aan de slag gaat kan ook handige basiscode voor verschillende layouts vinden op Little Boxes of in The Layout Reservoir.  Inspiratie kan je dan weer opdoen bij de schitterende voorbeelden in de CSS Vault.  Nog niet genoeg ?  Via Zeldman kom je echt alles te weten over CSS.

On the first day of Christmas, my true love brought to me...  een cadeautje dat gemiddeld 16% duurder is dan vorig jaar !  (Cruel website of the day)

Nooit geweten dat voor McDonalds werken zo leuk kon zijn. (Vos)

Smileys zijn out. Japanese emoticons daarentegen...

15:20 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Leuk dat je een van m'n blogs bij Skynet even noemt. Bedankt dus. Heb nu niet het idee dat het storm gaat lopen met mensen die de templates willen gebruiken maar dat maakt ook eigenlijk niets uit. Ik maak gewoon graag templates, feit dat mijn eigen 'hoofdblog' skinnable is, is eigenlijk gewoon om een excuus the hebben steeds nieuwe templates te maken *grijns*

Liep toch ook tegen een paar moeilijkheden die CSS gerelateerd zijn en het is leuk om daar dan de oplossing voor te vinden.

Gepost door: Morgaine | 18-12-03

Skinnable Zo zit ik ook een beetje in elkaar. Leer graag dingetjes bij, maar dan op basis van een concreet projectje, niet in het blinde weg. Pas toen ik een ideetje had dat ik wou uitwerken kwam het ervan om met photoshop een stapje verder te gaan dan de tutorial, en hetzelfde begint nu te gebeuren met vb. dreamweaver. Ik lees hier en daar ook over tableless css-layouts, zou wel eens willen weten hoe dat precies zit, en meer grafische elementen verwerken zou natuurlijk ook een uitdaging zijn. Maar daar zal ik wel nooit een krak in worden. Mmm, zou je een skynetblog skinnable kunnen maken ? One step at a time...

Gepost door: beck | 18-12-03

Mnee, een Skynet blog skinnable maken, het zou mooi zijn maar helaas. Er is een cookie voor nodig, om de voorkeur van de lezer te onthouden. En de benodigde elementen om de skin weer te geven, worden dan uit de database gehaald. Middels PHP bijvoorbeeld.

Tableless CSS, inderdaad. Een heel andere manier van werken. Heeft zowel voor- als nadelen (dat hoeft niet te verbazen natuurlijk). Eén template die ik maakte, is zo tableless als mogelijk, namelijk http://design-2-door-morgaine.skynetblogs.be/ Wanneer je naar de code kijkt, ziet het er in ieder geval heel wat overzichtelijker uit dan de normale tabel in tabel in ... structuur van de standaard Skynet templates.

Gepost door: Morgaine | 19-12-03

De commentaren zijn gesloten.