11-12-03

10 Gevaren

In tegenstelling tot waar ik gisteren van uitging blijken er wel degelijk allerlei risico's verbonden aan bloggen:

1. Je zou wel eens kunnen beginnen geloven dat iedereen oprecht geïnteresseerd is in jouw mening.

2. Terwijl iets belangrijks gebeurt zit je eigenlijk alleen nog te denken hoe je dat het beste kan verwoorden in je volgende berichtje.

3. Je raakt afhankelijk van de mening van anderen, wat je ook beweert. Je haat cijfers, maar laat statistieken dagelijks je gevoel voor eigenwaarde bepalen. Als je eindelijk van een stalker af bent, pink je even een traan weg omdat je bezoekersaantal erdoor zakt. Wanneer de cijfers kelderen, verwerk je discreet zoektermen als "bloot", "naakt" en "porno met clowns" in je berichtjes.

4. Je doet meer moeite om op de hoogte te blijven: je gaat op zoek naar stof voor een nieuw berichtje in de actualiteit. Jammer genoeg heb je daarbij vooral interesse voor bizarre onderwerpen, waarmee je tijdens sociale contacten in het dagelijkse leven off-line niet kan komen aanzetten zonder meteen te verraden wat voor freak je wel niet bent.

5. Berichtjes posten wordt een noodzaak, zelfs als je niks te vertellen hebt. Gewoon voor het geval iemand er iets van zou zeggen.

6. Vrienden die zelf niet bloggen verdwijnen: je weet niet meer wat er in hun levens gebeurt, maar zij weten alles over jou, "want ze hebben het gelezen". Ze worden doodmoe van de vraag: "Wanneer begin jij nou eindelijk eens met je blog ?"

7. Je gedrag op het werk verandert: waarom nog met idiote collega's praten over allerlei onzinnige dingen als je die tijd kan gebruiken om snel je favoriete blogger op te zoeken, even weg te gniffelen, allerlei interessante weetjes op te doen en hoogstaande discussies te voeren met andere lezers ?

8. Een normaal gesprek met vrienden en kennissen is onmogelijk geworden: "Zeg, ik was gisteren op een concert en toen..." "Ja, stop maar, dat heb ik gelezen." Stilte. "Wist je al dat... ? Wat ? Blog zeker ?" "Yep."

9. Je begint het vanzelfsprekend te vinden dat vrienden meteen een slimme, leuke repliek klaar hebben wanneer je hen iets vertelt.

10. Iedereen die je de moeite waard vindt MOET bloggen. Nu. Meteen. Entertain me, ik heb intellectuele stimulatie nodig. Al was het maar onzin, ik verveel me. Echt, ik meen het. WAAR WACHT JE OP ?13:34 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Slimme, leuke repliek *gniffel*

Gepost door: jonna | 11-12-03

Omnia Omnia Vanitas!

Gepost door: Arcadim | 11-12-03

leuke replieken daar doe ik niet aan mee

Gepost door: superkeun | 11-12-03

Wittgenstein Is die beruchte Oostenrijkse filosoof die heeft gezegd : waarover men niets te zeggen heeft doet men best het zwijgen toe (maar dan in het Oostenrijks). VH heeft een tijdje niet geblogd wegens blogburnout en meer interessante dingen die zich in real life afspelen. Maar met goede voornemens weer terug.

Gepost door: VH | 12-12-03

tien Het zijn er weer precies tien. Toeval?

Gepost door: jwl | 12-12-03

Gevaren? Ik heb het nooit zo bekeken ... ik vrees dat het beangstigend herkenbaar is

Gepost door: pvw | 13-12-03

De commentaren zijn gesloten.