10-12-03

Wild Wild West

Bloggen is over het algemeen nu niet bepaald de meest opwindende bezigheid. We voelen ons stoer als we Bush weer eens op een originele manier kunnen dissen, maar het enige waarvoor we echt bang hoeven te zijn is misschien wel dat die laptop tijdens een onbewaakt moment in de luie zetel van onze schoot dondert. Voor sommigen ligt dat toch wel een beetje anders. Zoals Kevin Sites, bijvoorbeeld, die in opdracht van NBC rapporteert vanuit Irak, en er daarnaast ook deze blog op nahoudt. Of Stuart Hughes, een BBC-correspondent, die ondermeer een aantal videoblogs gepubliceerd heeft over de problemen met landmijnen in Cambodja.

In good ol' USA maakt de NRA, National Rifle Association, zich op voor de verkiezingen. Om hun invloed te vergroten willen ze graag meer geld in hun kandidaten pompen, maar wettelijk gezien zitten ze al aan de limiet. Daarom zouden ze graag een nieuwszender opkopen, want nieuwsorganisaties zijn om de een of andere reden (???) niet gebonden aan een financiële limiet wat het steunen van politieke campagnes betreft. Jaja, het Wilde Westen bestaat nog steeds.

Zeker in Geuda Springs, een stadje in Kansas, waar een wet gestemd werd die elk gezinshoofd verplicht om in het kader van 'emergency managment' een wapen te bezitten. Toen de burgervader de pers te woord moest staan bleek deze duidelijk nog in de leer geweest te zijn bij de communicatieadviseur van Buffalo Dehaene:

"I'm not going to talk to you about it, simple as that. Just get back in your car and go home."

Volgens aanwezige tegenstanders was dit het argument dat tijdens de stemming aangevoerd werd:

"The only explanation that was given that night was to show the surrounding communities around us that we weren't afraid to own a firearm."

Logisch, toch ? Veroordeelde misdadigers en geloofsbezwaarden werden vrijgesteld van de verplichting. De stad heeft geen eigen politiedienst.

12:50 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.