29-11-03

On connait la chanson

Let niet te veel op de rommel, de verbouwingswerken zijn nog volop aan de gang. Toch wel zalig, dit. Nu de grootte van m'n lettertypes aangepast is heb ik amper nog code nodig om deze stukjes te schrijven. Dit gaat zeker de helft sneller... Tussen het puzzelwerk door botste ik dankzij Crossmind op Le Hall de la Chanson. Deze nu niet bepaald esthetisch geslaagde startpagina is eigenlijk vooral een vertrekpunt voor een resem schitterende Flash-sites, dus laat je niet afschrikken. Hun voornaamste project is het Panorama, een multimedia database over de geschiedenis van het Franse chanson en de populaire muziek. Met veel geluidsfragmenten, maar ook heel wat aangenaam gebrachte achtergrondinformatie. Daarnaast worden in opdracht ook meer specifieke thematische sites uitgewerkt (die vaak dan weer opgenomen worden in Panorama), bijvoorbeeld over 20 ans de chansons actuelles (dus het hele gamma pop, rock, folk, punk, blues, electro,...), Edith Piaf, Léo Ferré, Georges Brassens, maar ook Les Africains en Les Orientaux.

11:57 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

In Progress? Verwonder iedereen. Stop midden de verbouwinswerken.

Laat ze komen.

Gepost door: bernard | 29-11-03

Rarara... ik hoop dat er iets in zit over army of lovers ;-)

Gepost door: Atari | 29-11-03

Lay-out Je moet dringeng iets doen aan die gigantische titels bij de reacties. En doe ook iets aan de kleur van de bijschriften, want 'Uw naam', 'Uw e-mail', 'URL', 'Titel' en 'Reactie' zie je gewoon niet meer staan.

En als je van een extra uitdaging houdt: maak de bovenkant van je blog zodanig dat al die Beckettjes telkens in een andere volgorde verschijnen.

Groeten

Patrick aka Librarian

Gepost door: Librarian | 29-11-03

Normaal gezien heb ik het niet zo op Flash sites. Maar voor deze maak ik graag een uitzondering. De startpagina is dan ook een plaatsje vergund in mijn favorieten/bookmarks.

Nu even een cdje van George Brassens opzetten :-)

Morgaine

Gepost door: Morgaine | 30-11-03

Atsjie! Voor het ogenblik ondervind ik van nabij hoe slappe dweilen - en de stapel kletsnatte zakdoeken hier naast me - zich moeten voelen. Er is dan ook niks in huis gekomen van m'n plannen om vandaag tentoonstellingen af te schuimen...
@Bernard, je hebt gelijk, less is more, ik ga waarschijnlijk een paar dingen naar een aparte pagina verhuizen zodat het hier wat soberder kan blijven. Ik weet wel dat veel mensen gebruik maken van m'n Smorgasblog, vraag me af of ze het erg zouden vinden als die van m'n front verdwijnt...
@Atari: ik vrees dat ze zich daarvoor eerst zullen moeten laten herdopen tot l'Armée des 'Zamoureux of zo... :-)
@Lib: Dank je, dat idee van die Becketjes is wel leuk, maar of het in de praktijk zou werken? Ik heb een paar volgordes uitgeprobeerd, en sommige combinaties komen nogal ongelukkig over. Ik wel wel weer een dynamisch element inbouwen, maar hoe dat er uit zal moeten gaan zien is nog niet duidelijk...
@Morgaine: Brassens... z'n dubbel ligt hier regelmatig op, maar dan moet het wel muisstil zijn. Zijn tere stem verdraagt geen ruis... Ik denk dat les Africains je ook wel zal interesseren?

Gepost door: Beck | 30-11-03

Waarom? Bijvoorbeeld omdat ( de helende kracht van ) peneciline ontdekt is door een onoplettendheid.

Gepost door: bernard | 30-11-03

Inderdaad,
les Africains interesseert me ook. Een heleboel bekende gezichten daar. Wanneer ik mijn cd verzameling zo eens bekijk, is zo ongeveer het grootste gedeelte van mijn niet klassieke muziek wel van Afrikaanse bodem.

Wat Georges betreft, ben ik erg verwend. Heb namelijk ooit voor mijn verjaardag een box gekregen met 13 cds. Verder nog wat losse cds en tenslotte één enkele lp. Krijg van George nooit genoeg. Had ik ooit een site gewijd aan George, die is helaas gesneuveld. Misschien moet ik toch maar eens opnieuw aan de slag ...

Morgaine

Gepost door: Morgaine | 05-12-03

De commentaren zijn gesloten.