27-11-03

Gratis Politiek

Wie herinnert zich niet het 'succesvolle' voorstel van Rik Daems om alle werklozen voortaan te verplichten hun steentje bij te dragen via vrijwilligerswerk ? Gister kreeg ik dit berichtje binnen via Sonja Bouteille van Prop-art. In Nederland willen ze nu blijkbaar een beroep gaan doen op het gemeenschapsgevoel van hun kunstenaars. Als ze subsidies krijgen, dan moeten ze daar ook iets voor doen is de redenering, dus waarom zich niet gratis inzetten voor amateurkunstenaars ? Omgekeerd geredeneerd vraag ik me af of bloggers geen recht zouden moeten hebben op een subsidie... Wij zetten ons toch ook gratis in voor de samenleving ? ;-)

'Kunstenaars moeten onbetaald werken met amateurs'

Zondag 23 november 2003 HILVERSUM (ANP)

Het CDA-Kamerlid Van Vroonhoven wil dat professionele musici, toneelspelers en beeldend kunstenaars zich onbetaald gaan inzetten voor de amateurkunst. Doen ze dat niet of onvoldoende, dan lopen zij de kans een deel van hun overheidssubsidie te verliezen. Van Vroonhoven gaat maandag een motie van die strekking indienen, zo kondigde zij zondag aan in het Radio 1 Journaal. De Tweede Kamer debatteert dan met staatssecretaris Van der Laan (Cultuur) over haar cultuurbegroting. Van Vroonhoven zei dat het haar gaat om kunstenaars en leden van orkesten en toneelgezelschappen die volledig door het rijk worden gesubsidieerd. Ze vindt dat van hen mag worden gevraagd "ook iets terug" te doen voor de samenleving, bijvoorbeeld door het geven van een masterclass voor amateurs. "Amateurkunst is geworteld in de samenleving en een belangrijke bron voor de cultuur", aldus het CDA-Kamerlid.

11:37 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Euh Ik heb mezelf hier 5/5 gegeven, maar purr bij wijze van test... Dit is de eerste en laatste keer dat ik op mezelf stem :-).

Gepost door: Beck | 27-11-03

De commentaren zijn gesloten.