25-11-03

Veritas Odit Moras

Kijk, deze kaartjes bewaar ik de komende maanden tussen m'n favorieten om de nieuwsstroom beter te begrijpen. Met de Election Map (via Blogdex) kan niet alleen vergeleken worden welke staten in het verleden voor Republikeinen of Democraten gestemd hebben, je kan ook makkelijk meevolgen wat de verschillende lokale verkiezingsuitslagen betekenen voor de nationale resultaten. En deze overzichtskaart van het Midden-Oosten analyseert kort en bondig de standpunten van alle omringende landen ten opzichte van de Irak-crisis.
Een veelgehoorde verzuchting is dat iedereen elkaar maar zo'n beetje naschrijft. Maar die kettingen moeten toch ergens beginnen? Wie gelden vandaag de dag als opiniemakers? Toen ik mezelf deze vraag stelde besloot ik maar meteen een mailtje te sturen naar de hoofdredacteur van m'n lijfblad Knack. Die was zo vriendelijk me een paar interessante adresjes te bezorgen, gewoon een paar voorbeelden van mainstream sites waar je terecht kan voor commentaar en analyse, waarvoor dank. Het bovenstaande kaartje van het Midden-Oosten, bijvoorbeeld, vond ik zo op de Post-War Iraq pagina's van het International Insitute for Strategic Studies. Ook de website van het German Marshall Fund, met haar Transatlantic Center hier in Brussel, publiceert regelmatig politieke commentaren over mondiale politiek en natuurlijk vooral over de verhoudingen tussen de Verenigde Staten en de rest van de wereld. Een paar zeer interessante, onfahankelijke denktanks zijn Rand en The Brookings Institution.
Een dagelijks overzicht van de meest relevante artikels en commentaren uit Engelstalige kranten, tijdschriften, weblogs, enz., zullen velen onder jullie al kennen: Arts & Letters Daily. Vergelijkbare overzichten zijn het Drudge Report en ook wel het Project Syndicate.

12:33 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.