21-10-03

Banksy

Ach, er staan een paar stukjes op stapel, maar wanneer ik ertoe zal komen om ze te schrijven en in blog-formaat te gieten is een andere zaak. In afwachting dan maar weer een paar links min of meer aframmelen, ook al hoort dit waarschijnlijk niet volgens het Blog Essence 03 Manifest. Dat ik dan voorlopig dus ook maar niet mee zal onderschrijven, al ben ik het wel absoluut eens met het idee van blogger Fuckhedz en zijn companen voor een soort Dogma-kwaliteitslabel.

Ook toevallig: Onlangs nog had ik het over actievoerders die binnendringen in musea om er de aanwezige kunst te lijf te gaan, samengebracht op de Criminal arts website. In dezelfde post vermeldde ik de exploten van graffiti-kunstenaar Banksy, en wat blijkt nu ? Hij mag het voorafgaande lijstje gaan vervoegen. Vorige woensdag smokkelde hij een van zijn typische werkjes, een afschuwelijk traditoneel landschapje overplakt met politielinten, binnen in het Tate Britain, om het vervolgens losjes aan de muur te lijmen. Pas toen het doek uren later vanzelf naar beneden donderde kreeg men door dat er iets niet klopte. Ik heb hem niet op ideeën gebracht, mag ik hopen. Natuurlijk werd alles netjes gefilmd, de video ligt intussen samen met een kopie van het werkje te koop in een galerij. Het origineel kan opgehaald worden door de eigenaar bij de verloren voorwerpen. Meer werk van Banksy kan je vinden op Bristol Beat.

Deze mooie illustraties van insecten zijn het resultaat van een verrassend haarscherpe carbon-methode.

17:06 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

blog essence niks mis met linkdumps hoor :)

Gepost door: Jef Pober | 22-10-03

blog essence manifest Tja, blog essence manifest lijkt me wel ok, maar is een blog met weinig persoonlijke dingen dan per definitie een minder waardevolle blog ? In superpersoonlijke blogs ben ikzelf niet echt geïnteresseerd (of het zou over een mooi en intelligent meisje moeten gaan... ;-) ). Of de blogger zijn naam publiceert of niet, is een persoonlijke keuze vind ik. "De actualiteit volgen" vind ik dan weer te dwingend, dan sluit je al een heleboel interessante blogs uit...

Gepost door: superkeun | 22-10-03

Ik veronderstel dat met ze met de term "persoonlijk" vooral bedoelen dat er op de een of andere manier een eigen inbreng moet zijn, een eigen schrijfstijl, originele keuze van onderwerpen, een leuke layout,... een toegevoegde waarde tov wat de inhoud die je op verschillende plaatsen in de blogosfeer tegenkomt. de actualiteit volgen, tja, dat vind ik ook nogal beperkend... Ze zijn ook nog volop aan het schaven, da's de hele bedoeling van die waka.

Gepost door: Beckett | 23-10-03

De commentaren zijn gesloten.