15-10-03

argosfestival 2003

Van 17 tot 25 oktober is het in Brussel weer tijd voor het argosfestival 2003, geleidelijk aan uitgegroeid tot een evenement met internationale uitstraling.  Wat krijg je er te zien ? De makers hebben een aversie voor hokjes, maar verwacht je aan allerlei vormen van audiovisuele kunst: experimenteel videowerk, documentaires waarvan de vorm een essentieel deel uitmaakt van het geheel, voorstellingen van multimediaprojecten als CD-roms en websites, installaties en performances die op de een of andere manier audiovisuele media verwerken, concerten met experimentele muziek, en vooral ook veel mengvormen.  Een gigantische hoeveelheid kunstvoer, dus, waarvan graantjes meegepikt kunnen worden over 9 locaties doorheen de stad.  Belgian Focus biedt naast een aantal retrospectieves vooral een overzicht van de productie van het voorbije jaar.  De werken kunnen bovendien individueel bekeken worden in een gezellige mediatheek.  Verder staan er ook overzichten op het programma doorheen het werk van de sterk geëngageerde filmmaker Harun Farocki, de bekende Fransman Pierre Huyghe, en Nederlanders De Rijke & De Rooij, samen met een aantal thematische programma's, waaronder:

Tijdens deze periode werd het gat tussen film en kunst gedicht door mensen als Robert Morris, Richard Serra, Robert Smithson, Dan Graham, Vito Acconci en Bruce Nauman.
Grenzen, in politieke, culturele, artistieke,...  zin.  O.m.  werk van Rubén Ortiz-Torres, Jesse Lerner, Lourdes Portillo, Ximena Cuevas.
Vier concertavonden rond het fenomeen 'noise' en mogelijke politieke implicaties, o.m.  radicale rock van Whitehouse en underground van Merzbow, het Gentse Logos.

Afbeelding: [Joëlle de la Casinière: Le bruit de l'image]

09:51 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.