01-10-03

Criminal Art

Kunst en misdaad kunnen op veel manieren aan elkaar gelinkt worden.  

Creatief plagiaat, bijvoorbeeld, zoals dit stukje waarin ik weer het meeste 'leen' van aanverwante weblogs.  Of de nieuwste promotiestunt van Madonna, die een proces aan haar broek krijgt van de bekende Franse fotograaf Guy Bourdin.

Je kan het ook gaan hebben over terroristen die kunst in musea te lijf gaan en verminken, verzameld op het leuke Art Crimes.

Kijk, persoonlijk vind ik Introversion 3.0 een crimineel goeie multimedia weblog.  

Je moet het zien om het te geloven: is het niet ronduit misdadig dat een van de best betaalde schilders ter wereld tegelijk ook een van de slechtste is ? Maar Andrew Vicari mag zichzelf 'Roi des peintres, peintre des rois' noemen, want hij raakt zijn wangedrochten kwijt aan het hof van Saoedi-Arabië.  

Deze Zweedse muziekgroepjes uit de jaren '70 zien er dan weer zo schandalig kitscherig uit, dat het ontroerend wordt.  

Ook graffiti heeft iets illegaals, al komt het werk van vb.  Banksy aardig in de buurt van kunst.  

Naar deze gestolen werken wordt nog steeds naarstig gezocht.  

En als grimmige afsluiter iets wat niks met kunst te maken heeft: Bij wijze van 'waarschuwing om op het rechte pad te blijven', hebben een aantal Amerikaanse gevangenissen virtuele rondleidingen doorheen hun faciliteiten, inclusief dead rows, on-line geplaatst.

11:31 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Hoezo? Guy Bourdin is al dood sinds 1991. Ik zie dus niet goed hoe hij Madonna nog een proces aan haar broek kan doen. Even daargelaten dat Madonna zelden of nooit een broek draagt.

En wat is er mis met de schilderijen en tekeningen van Andrew Vicari?

Groeten

Patrick aka Librarian

Gepost door: Librarian | 01-10-03

in... ...navolging van je vorige post: Het is niet alleen MSN dat Microsoft onder handen neemt. Nu gaan ze zich ook richten op onze branche: http://msdn.microsoft.com/msdnmag/issues/03/10/Blogging/default.aspx

Gepost door: Thunder | 01-10-03

Ik geloof dat ik m'n lyrisch taalgebruik toch echt zal moeten aanpassen aan m'n waarde publiek, voor dit in een heksenjacht ontaardt... Ik zal bij gelegenheid eens een bio van Bourdin posten. En ik die dacht dat ik Guy toch echt gister nog tegengekomen was aan de toog. Het zal z'n broer geweest zijn. En mijn god, een paar schilderijen van Vicari zijn absoluut 17.6 miljoen pond waard, hoe durf ik dat in twijfel te trekken ?

Gepost door: Beckett | 01-10-03

Thunder Ik ben maar een copy-paste programmeur, vrees ik. Van de andere kant, ik heb ergens nog wat ASP-compatibele webruimte staan...

Gepost door: Beckett | 02-10-03

De commentaren zijn gesloten.