22-09-03

Balen

Dit belooft een baalweek te worden, maar let vooral niet op mij:

Sam (van de Beckett-foto linksboven) vond de duikbril die hij van VH kreeg best leuk. Voortaan zal hij zich regelmatig in een nieuw kleedje stoppen, deze week gaat hij bijvoorbeeld voor de look van een overjaarse High Tech Heroin. Originele inzendingen zijn altijd welkom, misschien kan je er zelfs iets leuks mee winnen. Wie aan de slag wil vindt hier de oorspronkelijke foto. Andere voorbeelden van wat je met Photoshop kan aanrichten: Human Descent.

Deze link maakt furore in de blogosfeer, dus waarom niet ook hier ? Wordpirates wil blootleggen hoe op zich onschuldige woorden beroofd worden van hun betekenis, of op een andere manier geweld aangedaan worden. Bij een 'piraat' denkt niemand nog aan ooglapjes, papegaaien en houten benen, wel aan plastic schijfjes, downloaden en geheime netwerken. Waarom laat je jezelf wijsmaken dat je een hotel'gast' bent als je moet betalen voor je verblijf ? Dat soort dingen.

Wie regelmatig dating-sites bezoekt kan maar beter even checken op sites als deze of de foto bij té perfecte profielen niet fake is. Soms wil een mens trouwens wel eens wat anders dan die eeuwige zoektocht naar het beste van het beste. Waarom niet eens aanleggen met een brombabe of een loser ?

Big brother is watching you: er bestaat nu een blog search tool speciaal bedoeld voor bedrijven en reclamejongens, die voor hen evalueert welke trends en opinies overheersen in de blogosfeer.

Op verschillende blogs (Urne, Dagne, Nachtne - Things magazine) zag ik deze Wonderwalker. Het is een 'Best of the Net'-site waarop links voorgesteld worden door objecten, waar je in 3D doorheen kan vliegen om ze te verzamelen. Het deed me denken aan een ander leuk initiatief van een tijdje terug: Eyebees. Op deze site kon je swarmen, surfen samen met een groepje mensen, voorgesteld als bees op een kaartje. Je kon naar iemand anders toe vliegen om te kijken op welke pagina die zich op dat moment bevond. En jawel hoor, wat bleek toen ik even een kijkje ging nemen ? Geen KAT meer op de servers. Het gaat snel.

11:43 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.