08-09-03

Rheingold

Is Howard Rheingold met de links die hij legt tussen technologie en de public sphere een hypesurfende zakkenvuller of/en een ziener ? Hem over één kam scheren met het flashmob-fenomeen zou in elk geval een vergissing zijn. Zijn boek Smartmobs en de aanverwante website gaan op zoek naar opmerkelijke neveneffecten van multimedia-fenomenen die hier en daar opduiken, en proberen de 'slimme' toepassingsmogelijkheden ervan te duiden en te propageren voor (hun visie op) de samenleving. Een interview met de auteur tijdens een bezoek aan Amsterdam.

Volgende week is het tijd voor Prepcom-3, laatste voorbereiding voor een World Summit on the Information Society (WSIS) die van 10 tot 12 december in Genève gehouden wordt. Rheingold zal er een van de gastsprekers zijn.

De lancering van Nokia's N-Gage is misschien geen echt 'slimme' ontwikkeling, een potentiële goudmijn is het zeker.

Controverse: Binnenkort zou je de gesprekken die je voert met een mobieltje kunnen opnemen. Persoonlijk wil ik dit al direct misbruiken om allerlei valse beloftes aan de kaak te stellen, en er is natuurlijk ook nog het recht op privacy dat in gedrang zou komen...

Godsdienst per SMS: Elke dag stuurt de paus een tekstberichtje naar al zijn abonnees. Dankzij Mobislam stromen de Koranverzen binnen. Hindu's die lange wachtrijen bij tempels willen vermijden kunnen hun gebeden nu ook gewoon sms'en: "After the prayer, the temple sends the customer a receipt, special offerings and a portrait of Ganesh."

13:09 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.