27-08-03

Cultuurmarkt

Wat mij betreft is de komkommertijd morgen definitief voorbij, als het Theaterfestival begint, maar de echte aftrap wordt gegeven nu zondag 31 augustus van 11 tot 22u met de CULTUURMARKT VAN VLAANDEREN. De actie wordt dit jaar gespreid over 10 themapleinen en 25 binnen- en buitenlocaties doorheen Antwerpen, met een massa infostands en gratis optredens van honderden artiesten. Van een staalkaart voor het komende seizoen is niet echt sprake, maar er valt wel vanalles te beleven. Negeer me vooral straal bij de keuze van je traject, maar alvast een paar suggesties:

Het Fakkeltheater gaat de actuele, geëngageerde toer op met 'El Addade' van Woestijn 93 en 'Genua 01' van De Queeste. 's Avonds volgen een soloversie van 'Wit is altijd schoner' en een spetterende 'Porror III' show van Ontroerend Goed. In de andere zaal kan je in de vroege namiddag naar 'Moeder Cent' (Jenny Tanghe) en de 'Vaginamonologen' van Ann Nelissen, als dat geen combinatie is.

Begeef je naar de Grote Markt voor Jo Lemaire, Frank Boeijen, en een stukje uit 'West Side Story'. Voor 'John Massis, de musical' moet je trouwens 's avonds afzakken naar 't Klein Raamtheater.

Op het Conscienceplein kan je om 16u30 naar THE BONES, een nieuw klassiek/jazzensemble met 4 trombones (!), piano, bas en drums. Meer klassieke muziek is ook binnen te vinden, in de kapel van het Lessius.

Om 14u30 leest Peter De Graef 'Da'isss!' voor in Balzaal De Koe, een verhaal over waarheid en leugen (7+).

In de Cartoon's zijn tussen 15 en 18u doorlopend Vlaamse kortfilms te zien, terwijl op de Veemarkt debatten gehouden worden over film.

Het Steenplein wordt vrijgehouden voor poëzie en het geschreven woord, met naast een aantal anderen ook Tom Lanoye, en een speciale hommage aan Eddy Van Vliet.

Op de Groenplaats zullen een aantal Luizen in de pels (Pieter De Buysser, Raven Ruëll, Joost Vandecasteele, Sara Debosschere) hun kritische noot laten horen, naast optredens van o.m. de Belgische Improvisatie Liga en Vitalski.

20:42 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.