22-08-03

Star spangled

Op dit moment worden rond het vrijheidsbeeld kilometers Amerikaanse vlaggen gespannen, om de doden van 11 september te herdenken, een project van kunstenaar Pop Zhao.

Er wordt volgens een artikel in De Standaard van 22 augustus ook opgeroepen om op 9/11 een poëtische aanslag te plegen. Bedoeling is dat iedereen die dat wil ergens op een publieke plaats een boek achterlaat, dat op de een of andere manier iets losgemaakt heeft in zijn of haar leven.

Pen-Elayne schrijft vaak erg raak over de Amerikaanse politiek. Vanmorgen verwees ze naar een roerend portret over de vooral emotionele strijd tegen de kopstukken van de FBI en de regering van 4 moeders die hun echtgenotes verloren in de aanslag, op zoek naar een verantwoordelijke voor deze zinloze daad. Lees het vandaag, terwijl de link nog actief is.

Wie de situatie in Irak eens vanuit een andere hoek wil bekijken kan terecht bij de enige Engelstalige Iraakse krant, Iraq Today (aanbevolen door Salam Pax).

En bij Al Jazeera, natuurlijk, maar die worden door Pax dan weer afgedaan als "the worst ever. They should be banned under Mullah Bremer’s Fatwa banning all pro-saddam/pro-ba’ath propaganda. That political analyst they have, something al-ani, is a fucking saddamite."

Afbeelding: [Noodleroni]

14:39 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.