19-08-03

Be my guest: Thunder

President Bush heeft vandaag een reikende hand uitgestoken naar de bloggemeenschap. Hij biedt de mogelijkheid aan om volautomatisch het laatste nieuws over zijn verkiezingscampagne door te geven aan hun lezers. Thunder vond het volgende stukje niet passen op zijn eigen blog, maar maakt graag gebruik van het Be my guest-vrij podium.

Wie kent de boodschap nog die grandmaster flash de wereld meegaf in 1981. Meer dan twintig jaar geleden was het een boodschap over de teloorgang van het beloofde land, de Verenigde Staten van Amerika.

I can’t walk through the park ‘cause it’s crazy after dark
Keep my hand on my gun ‘cause they got me on the run
I feel like a outlaw, broke my last glass jaw
Hittin’ ‘em and sayin’, “You want some more,” livin’ on a seesaw

Zoveel jaren later kunnen we enkel vaststellen dat de toestand alleen maar slechter is geworden. O ja ze hebben een suprematie in de wereld en velen kijken naar hun op. Maar wat hoorde ik onlangs van een buitenlander die in de VS woonde: In het buitenland zijn zij de enige superpower, het land dat alles aankan maar intern is het een derde wereld land. Vind je wat overdreven deze uitspraak? Misschien, maar hoe definiëren wij een derde wereld land? Wanneer het grootste deel van de bevolking onder de armoedegrens leeft en er meestal een selecte groep van heel rijken is die niet bereid is om ook maar het minste van hun rijkdom te delen. Als we onze maatstaf nemen van armoedegrens, wat toch kan voor een ander "rijk" land, dan leven de meeste Amerikanen eronder. Harde cijfers gewenst, wel lees het er maar eens op na bij historicus Michael Parenti.

Om een revolutie in eigen land te voorkomen starten ze om de zoveel jaar in het buitenland een oorlog. Zo krijgen ze alle Amerikanen weer achter hun vlag, al gaat dat dan ten koste van vele slachtoffers but anyway who cares. Ze krijgen de leiders die ze verdienen denk je dan, maar de huidige president is niet eens verkozen met een meerderheid achter zich. Grappig in dit opzicht is hun poging om Charles Taylor (Liberia) voor het internationaal strafhof te brengen, het strafhof dat ze niet willen erkennen gezien er wel eens meerdere Amerikanen terecht kunnen komen.

God bless Bush's America, God help us all.

Is er nog hoop voor de Amerikanen? Jawel, zolang ze ook nog medeburgers hebben als Michael Moore, Michael Parenti en vele anderen. En was het niet Beckett die zei: We are all born mad. Some remain so.

Thunder

22:32 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.