»

28-07-03

Uru achim

Boban's Hava Naguila van gisteravond heeft me in de stemming gebracht voor wat Joodse weltschmertz, ironie, en welbespraakte schuld complexen.  Bij KCRW, een radiozender uit Los Angeles, kan je een hele serie Joodse kortverhalen on-line beluisteren, van o.m. Isaac B. Singer, Bernard Malamud, Saul Bellow, Ida Fink, Woody Allen, Sholom Aleichem, Philip Roth,...  De shorts worden voorgelezen door bekende acteurs: Walter Matthau, Leonard Nimoy, Jeff Goldblum, Lauren Bacall, William Shattner, Charlton Heston, Rhea Perlman, Eliott Gould,...

Maar toen ik besloot om deze site nog eens opnieuw te bezoeken stootte ik op iets helemaal anders, iets waar ik nu al een paar jaar naar op zoek was.  Begin deze maand nog, had ik het eindelijk gevonden in een winkeltje in Londen, maar de verzamelbox kostte stukken van mensen en ik had die dag m'n kredietkaart al aardig wat maagzuur bezorgd.  En hier staat het gewoon, on-line:  Een verzameling van de originele BBC-hoorspelen van Douglas Adams' Hitchhiker's Guide to the Galaxy (zie ook m'n vorige comment).

Mijn persoonlijke favorieten: The Whore of Mensa, door Woody Allen (Program nine), over een privédetective en een hoertje dat in plaats van haar lichaam intellectuele gesprekken verkoopt voor grof geld, en The Conversion of the Jews, Philip Roth (Program twelve), een klein jongetje weigert de pseudo-argumentaties van zijn Rabbi over andere godsdiensten klakkeloos te aanvaarden, en uiteindelijk dreigt hij van het dak te springen als die niet toegeeft dat hij ook maar een mens is die niet alles weet.
Een tweede collectie verhalen.
De originele BBC-hoorspelen van Douglas Adams' Hitchhiker's Guide to the Galaxy, gespreid over twaalf afleveringen.

Afbeelding: [Fun from Hell]

11:59 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.