huis

" />

| Homepage | Een paar visueel coole websites, die voor een deel ook al in »

17-07-03

Im Cabaret, au cabaret, to cabaret...

Ik heb een zwak voor cabaret. Hans Teeuwen, Sanne Wallis de Vries, Youp van 't Hek, Herman Finkers, Kommilfoo... Laat maar komen. Een puur Hollandse aangelegenheid is het (net als stand-up comedy) allang niet meer, maar van noord naar zuid wordt de grens in dit genre veel minder vaak overgestoken dan omgekeerd het geval is. Daarom kon ik m’n eerste echte voorstelling pas live meemaken toen ik een tijdje in Amsterdam ging wonen. Hier vindt je een paar links naar overzichtssites, die als het even kan ook audio- en soms zelfs video-fragmenten bevatten. Wie meer van Amerikaanse en Engelse stand-up houdt kan 24/24 terecht bij on-line radiozender KHaHa.

Volledige programma’s in mp3-formaat. Naast de relevante modernere en klassieke Nederlanders (waaronder een paar zeldzaamheden als Bomans !), vallen er ook wat Belgen te beleven (De Nieuwe Snaar, Brusselmans) en internationale stand-ups (Robin Williams, Ellen Degeneres, Seinfeld, Monty Python).
Nederlandse cabaret homepage, verzamelpunt met veel nieuws, cabaret op radio en tv, speellijsten, officiële sites, een forum en wat downloads (themes, wallpapers…).
Jaarlijks festival voor aanstormend talent en meer gevestigde waarden die er hun nieuwe programma komen voorstellen met korte fragmenten, ook op TV te zien bij de Vara. Bevat naast een overzicht en aardig wat links naar officiële cabaretier-sites ook heel wat beeldfragmenten van o.m; voorbereidingen en try-outs.
Theaterbureau dat veel cabaret in huis heeft. Audio/video/foto’s van o.m. Lebbis en Jansen, Lenette van Dongen, van Vleuten en van Muyswinkel.
Site van het nationaal Cabaret archief. Nieuwsbrief, forum, links database, kopen/bestellen.
(Meestal korte) beeld- en geluidsfragmenten van een beperkt aantal cabaretiers.

Afbeelding: [Stapmaatjes]

10:38 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Leuk Hey
Leuk overzichtje - ik ben er zeker een uur zoet mee :-)
Donderdag ga ik naar de Gentse feesten, uiteraard vooral om kommilfoo te zien, al is het jammer (maar begrijpelijk) dat ze dit jaar geen nieuw materiaal hebben.

Greetz

Gepost door: Steffest | 17-07-03

GF Bedankt :-), ik ga woensdag naar Skagen en ben zowiezo van plan om tijdens de Fieste elke dag m'n To do-lijstje voor 's anderendaags te posten. Wie weet lopen we mekaar tegen het lijf...

Gepost door: Beckett | 17-07-03

De commentaren zijn gesloten.