huis

" />

| Homepage | Het Kaartenhuis

»

15-07-03

Jongens en wetenschap!

Ik ben ongelooflijk slecht met mijn handen en een kneusje als het over technische, fysische, wis-, schei- of andere kundige inzichten gaat. Misschien heb ik net daarom wel een zwak voor How Stuff Works. Allerlei dingen worden van naald tot draad haarfijn uitgelegd, hoe werkt een motor, een leugendetector, een duikboot, een kerncentrale, hoe worden animatiefilms gemaakt, hoe pik je een deurslot, hoe spoelt een toilet door, noem maar op. Erg visueel allemaal, met bewegende beelden en de hele rimram. Deze rondleiding geeft een idee van wat je op de site kan vinden. De artikels worden wel gesponsord, zo krijg je bij een artikel over How mobile phones work geheid een paar leuke aanbiedingen in je strot geramd. Maar dat mag de pret niet drukken. Ik ga m'n toiletpot voortaan zelf repareren.

How Stuff Works

Afbeelding: [1clipart]

14:54 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Inderdaad Inderdaad, een top-site. Het is vaak moeilijk om relevante, goed gemaakt, en volledige sites over een onderwerp te vinden. Google levert je wel honderden referenties op, maar door het bos zie je vaak de bomen niet meer. Poraal-sites zijn geen oplossing want ze zijn vaak puur commercieel geïnspirerd. Via berichten als deze krijg je de goeie sites aangereikt, dus bedankt voor je bericht. Howstuffworks zit voortaan in mijn links.
Voortreffelijke blog trouwens, jij.

Gepost door: VH | 15-07-03

Och 't Is maar een linkdump, als ik eerlijk ben lees ik zelf liever meer persoonlijke lifelogs. Maar dat zie ik voor mezelf niet zitten op dit moment.

Gepost door: Beckett | 15-07-03

Boring Persoonlijke lifelogs zijn *boring*. Mijn cavia is dood, mijn lief is zo knap, hoe overkom ik mijn depressie. Voor mij is een goede blog vooral een linkdump, en in de selectie van de links vind je... juist... een lifedump.

Gepost door: VH | 16-07-03

RSS feeds Off-topic maar gezien je ernaar vroeg: ik had al RSS feeds, kon je in de broncode vinden, maar heb ze nu duidelijker zichtbaar op de site gezet (buttons, zie links, onder) en er nog een aantal aan toegevoegd.

Zelf neem ik altijd liever een kijkje op de site dan een News Aggregator te gebruiken...

Aan u de keuze :-)

Gepost door: Morgaine | 16-07-03

lifelogs are for idiots De meeste lifelogs zijn inderdaad boring. Mensen die niks anders te vertellen hebben dan 'ik ben vandaag met mijn ventje gaan shoppen en we hebben een pannenkoek gegeten op de grote markt en er was veel volk en de verbouwingen schieten goed op', interesseren mij niet. Het fijne aan dagboeken vroeger was dat je er niemand anders mee lastigviel en het jouw eigen geheimpjes waren, maar soit.
Ja sorry, ben blijkbaar een beetje slechtgeluimd opgestaan, maar dat gaat wel over hoor, als ik mijn vriendjes (en vriendinnetjes :-) )vandaag terugzie.

Gepost door: superkeun | 16-07-03

Ja Dat is wel zo, ja. Goeie blogs zijn zowiezo een beetje een mengeling van vanalles en nog wat, veronderstel ik, en iedereen zingt zoals ie gebekt is. 't Werkt me inderdaad soms op de zenuwen als zo'n ding lezen enkel een doel op zich is. Maar er is ook een verschil tussen "Vandaag ben ik gaan shoppen" en wat pakweg een Woody Allen ervan zou bakken. (sorry, ik kan die gast wel smaken in beperkte dosis)
En bedankt, Morgaine !

Gepost door: Beckett | 16-07-03

De commentaren zijn gesloten.