| Homepage | Kunst of kitsch ?

»

14-07-03

Pick your fancy

’t Is vaak een beetje alles of niks, veel sites proberen ofwel alles over kunst bijeen te stouwen, of ze beperken zich tot 1 artiest. Er blijken meer en meer websites te zijn die het ergens tussenin gaan zoeken, die er een bepaalde kunststroming, -vorm of genre uitpikken. Behalve natuurlijk veel afbeeldingen krijg je zo ook eens een ander soort overzicht en achtergrond die iets breder gaat dan het leven van de kunstenaars zelf.

Een overzicht van minimale en conceptuele kunst. Per auteur wandel je door een reeks pagina’s die nu eens een afbeelding, dan weer een bio of uitleg bij een werk bevatten.
Inclusief een tijdlijn en veel informatie over de periode.
Een virtuele reconstructie van de tentoonstelling uit 1874 waaraan de Impressionisten hun naam danken.
Manifesto’s en een verzameling van links met informatie.
(Alfabetisch) overzicht van fotografen. Er moeten betere sites bestaan dan dit, maar nog niet gevonden.
Als fotografiesite kan dit tellen. Een ongelooflijke hoeveelheid afbeeldingen, gerangschikt per huisfotograaf en gepubliceerd boek. Neem ook eens een kijkje bij onze Carl De Keyzer.
Architectuursite. Je kan zoeken op architect, maar ook naar een specifiek (type van) gebouw, stroming of kunstboek. Je kan er ook door 3D-modellen heen wandelen !
Design en decoratieve kunst uit de 20e eeuw, een massa kleine stukjes informatie opgebouwd rond een leuke tijdlijn, naast een overzicht van ontwerpers en fabrikanten.

Afbeelding: [Random Letters]

12:31 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.