| Homepage | Levende Legende

»

29-06-03

Uitagenda's

Een paar uitagenda's en webzines met recensies voor wie niet weet wat te doen met zijn tijd. Ik denk eraan om een paar van de dingen die ik hier verzamel op termijn op een 'echte' website te pleuren. Zo'n blog is toch meer iets voor echte losse flodders. Die goeie ouwe Fullxml nog maar eens van stal halen, of kent iemand een beter programma ? Alhoewel, net CULTUURLINK ontdekt, en daar heb ik eigenlijk weinig aan toe te voegen als het over dit soort onderwerpen gaat. Laat ik het hier maar bij mijn persoonlijke voorkeuren houden. Shit, idea down the drain, of Oef, heel wat werk gespaard. Och, ik heb nog wel een ander ideetje voor een site. Of kent iemand een gat in de markt ? Intussen toch even deze agenda's:

Een handige site, die o.m. een uitgebreide indeling in categorieën omvat: Film, theater, concert, brocante, kids, voorstelling, expo, clubbing, events, varia. Voor Best of Brussels is een aparte rubriek voorzien. Je kan trouwens niet alleen zoeken op trefwoord, maar ook een periode, regio of provincie selecteren.
Zin in een filmpje ? Hier kom je te weten wat waar speelt. Je kan trouwens allerlei overzichten incorporeren in je eigen site, zie rechterkolom.
Uit De Standaard. Verplicht zoeken op naam van een evenement/artiest, een gemeente of locatie. Een vraag als "Waar kan ik vandaag in Vlaanderen naar een rockconcert ?" is dus niet mogelijk. Vervolgens kan je een genre (of 'alle') selecteren en het tijdsbestek. Maar over het aanbod hoor je me niet klagen ! De rubriek "In de kijker" wordt in principe op woensdag aangevuld met samenvattingen van de recensies uit de krant van die dag,
TTT-agenda (gerangschikt per dag per genre, zonder zoekmogelijkheden), AB-rockconcerten en apart Festivalitisoverzicht. Recensies doorheen de site.
Minder uitgebreid dan vb. Zipp, maar het aanbod van beide vult elkaar wel aan eerder dan dat het volledig overlapt. Zoekfunctie is aanwezig, je mag maar 1 genre tegelijk selecteren, en je moet kiezen voor 1 bepaalde gemeente, al kan selecteren op provincie hier ook.
Verschillende rubrieken. Zoeken op trefwoord, regio en dag. Wap-functie en wedstrijden.
Prille spin-off van Quefaire.be. Ontspanning, tentoonstellingen, voorstellingen, nachtleven.
Uitgebreide zoekmogelijkheden op die evenementen waar ze tickets voor verkopen. Maar dat zijn er heel wat.
Tja, daar woon ik nu eenmaal (sinds kort), en daar ben ik voorlopig heel blij mee. Kiezen voor 1 rubriek en periode specifiëren. Dan krijg je een overzicht per rubriek of per datum.
Dat wil overigens niet zeggen dat ik Brussel tegenwoordig links laat liggen. Dit is precies wat het zegt: een weekoverzicht. Je kan ook terecht bij het hogervermelde agenda.be, dat een aparte rubriek heeft over Brussel.
De week in Gent of Antwerpen. Beter bekend van de gratis papieren versie die je in de meeste café's kan vinden. Trouwens, over café's gesproken:
Omdat nabesprekingen toch ook ergens moeten gebeuren :-). Om van de live concertjes nog te zwijgen. Erg leuk gedaan, je kan zoeken op een plan van de stad, in een overzichtslijst, op soort café,... You name it. Wordt up-to-date gehouden wat nieuwe etablissementen betreft, maar hier en daar verliezen de makers wel uit het oog dat oudere info eigenlijk niet meer klopt.
Elke week nieuwe recensies op woensdag.
Leuk webzine met veel recensies en een goeie smaak. Organiseren soms ook evenementen. Je kan het er hier en daar wel aan zien dat de uitvalsbasis van de medewerkers Gent is.
Very flashy, nadruk op muziek, film, clubbing en reizen.
Recensies over muziek en andere.

Afbeelding: [BFI - Ken Loach ]

20:44 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.