| Homepage | Tegenlicht

»

25-06-03

Jobs in de Culturele Sector

Voel je je geroepen om in de culturele sector te gaan werken ? Think twice, rijk zal je er niet van worden. Nog steeds overtuigd ? Ocharme ;-). Maar niet getreurd. Je zal ongetwijfeld wel weten dat er lang niet altijd gebruik gemaakt wordt van de gangbare kanalen (VDAB, Job@, Vacature.be) om vacatures aan te kondigen. Wie zich enkel op deze bronnen betrouwt kan wel eens de indruk krijgen dat je op cultureel vlak amper aan de bak kan komen. Zeker in deze sector is vooral netwerken de boodschap. Toch zijn er tegenwoordig een aantal overkoepelende organisaties met websites die je een flink eind op weg kunnen helpen, iets wat weinig mensen al lijken te weten. Neem een kijkje en doe er je voordeel mee. Maar kom achteraf niet klagen...

Een cultureel relatiebureau. CultuurNet Vlaanderen bemiddelt op diverse manieren tussen cultuur en publiek. Rechtstreeks met eigen initiatieven, maar vooral ook onrechtstreeks door advies, begeleiding en ondersteuning te bieden aan culturele actoren en lokale besturen bij hun eigen zoektocht naar een betere bemiddeling tussen hun aanbod en het daarvoor beoogde publiek. Het project omvat o.m. een cultuurdatabank ('Cultuurbank') en een cultuursite Vlaanderen ('Cultuurwijzer'). Je kan er ook vacatures raadplegen.
Het Vlaams Theater Instituut (VTi). Steunpunt voor de podiumkunsten. (klik door naar berichten/vacatures)
De webstek van het Steunpunt voor het Lokaal Cultuurbeleid vzw, Cultuur Lokaal. Cultuur Lokaal biedt beleids- en praktijkgerichte ondersteuning, geeft begeleiding en advies op maat van de lokale besturen en de lokale cultuuractoren.
Steunpunt voor Sociaal-Cultureel Werk is een autonome organisatie die het sociaal-cultureel werk ondersteunt, ontwikkelt en zichtbaar maakt opdat het zijn maatschappelijke functies nog beter zou vervullen.
Of ga je liever (eerst) aan de slag als vrijwilliger ? Deze on-line databank helpt je verder, ook met allerlei info over je statuut.

Afbeelding: [Tom's Redneck Postcards]

19:50 Gepost door Beck | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.